Aşa scazi nivelul de acid uric din organism

1 77179 original jpg jpeg

Acidul uric este compusul chimic creat atunci când organismul descompune substanţe cunoscute ca purine, ele fiind eliminate prin urină. Cu toate acestea, în unele cazuri, acidul uric se acumulează în cantităţi excesive, indiferent dacă corpul produce prea mult sau nu întâmpină probleme în eliminarea lui.

Ca urmare, din cauza formării cristalelor din reziduu se creează o tulburare inflamatorie cunoscută sub denumirea de hiperuricemie, caracterizată prin probleme renale şi afecţiuni ale articulaţiilor. Boala poate fi destul de dureroasă şi, dacă este nu este tratată, poate provoca afecţiuni cronice, greu de tratat. Însă, poţi stimula eliminarea acidului uric consumând anumite alimente.

Suc de lămâie

Lămâile sunt puternic alcaline şi pot ajuta la scăderea nivelului de acid uric din sânge, încurajând în acelaşi timp detoxificarea sistemului excretor. Antioxidanţii elimină toxinele şi neutralizează nivelurile de acid uric, prevenind cristalizarea.

Pune sucul de la o lămâie într-o cană cu apă călduţă şi apoi amestecă cu o lingură. Se bea pe stomacul gol, fără alte alimente, timp de 3 săptămâni.

Ulei de măsline

Cea mai bună modalitate  prin care poţi elimina acumularea de acizi şi toxine din organism este să începi să consumi ulei de măsline extravirgin. Grăsimile sănătoase din uleiul de măsline previn oxidarea şi depunerea colesterolului rău pe peretele arterelor, în timp ce acţionează ca un antiinflamator.

Prin consumul regulat de ulei de măsline sunt prevenite simptomele hiperuricemiei.

Oţet de cidru de mere

Oţetul de cidru de mere are proprietăţi detoxificante, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a elimina acidul uric din organism. În plus, acidul malic şi antioxidanţii din oţet accelerează procesul de eliminare a toxinelor, prevenind inflamaţia.

Pune o lingură de oţet de cidru de mere la o cană de apă călduţă. Se bea pe stomacul gol, fără niciun alt aliment. Bea de două ori pe zi, timp de două săptămâni.

Credit foto: www.steptohealth.com