Aşa stopezi răceala în numai 5 minute!

1 70761 original jpg jpeg

Schimbările bruşte de temperatură te fac să răceşti mai des, dar nu e o problemă atâta vreme cât ai la îndemână câteva remedii cu efect rapid.

Tusea şi alte simptome supărătoare ale răcelii îţi fac nopţile albe? Te poate ajuta un unguentpe bază de mentol,camfor,ulei de eucalipt şi ulei de cedru.

Dacă în mod obişnuit acest gen de unguent se aplică pe piept,pe spate,pe gât,masând uşor timp de 5 minute,există o altă variantă de a-l aplica pentru a te odihni mai bine:

-înainte de culcare,aplică pe tălpi un strat subţire de unguent

-pune-ţi o pereche de şosete

În decurs de 5 minute,tusea ar trebui să te lase.

Extrapont

Poţi folosi un astfel de unguent şi pentru a face inhalaţii. Ia o linguriţă din el şi pune-o într-un vas adânc în care ai turnat 2 căni cu apă fierbinte. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai 15 minute deasupra vasului sau până când se răceşte apa.

Alte remedii de ajutor în caz de răceală

Infuzia de flori de tei

Nu mai e mult până vor înflori florile de tei. Profită şi culege-le,apoi usucă-le şi păstrează-le pentru perioadele în care nu mai scapi de răceală. Amestecă în părţi egale frunze de zmeur şi flori de tei. Toarnă peste o lingură de amestec o cană cu apă clocotită şi ţine acoperit 15 minute. 3-4 infuzii pe zi sunt exact ce ai nevoie pentru a scăpa de guturai.

Infuzie combinată de trei fraţi pătaţi

Pune la macerat 2-3 linguri de plantă mărunţită în 500 ml de apă. După o zi,strecoară maceratul şi fierbe plantele rămase 30 de minute în 2 căni cu apă. Filtrează decoctul şi amestecă-l cu maceratul. Bea lichidul obţinut de-a lungul unei zile.