Aşa tratezi răceala când eşti însărcinată!

1 74370 original jpg jpeg

Când eşti însărcinată, vremea rece şi imunitatea scăzută te predispun la răceli. Fitoterapia îţi sare în ajutor în acest caz şi-ţi oferă câteva remedii fără efecte adverse.

Nas înfundat,febră,dureri în gât,tuse-iată câteva dintre simptomele care-ţi dau de furcă dacă ai răcit în sarcină. O răceală în această perioadă este foarte periculoasă pentru bebeluş,mai ales dacă faci şi febră.

Dacă eşti în primele 12 săptămâni,o febră de peste 38,5 grade Celsius poate determina oprirea din evoluţie a sarcinii sau diverse malformaţii ale bebeluşului. După ce treci de aceste săptămâni,infecţiile în gât sau în nas pe care le poţi contracta în timpul răcelii afectează de asemenea bebeluşul.

Ce este de făcut atunci,mai ales că nu te poţi trata cu medicamente? Există diverse remedii care te repun pe picioare şi-ţi întăresc sistemul imunitar!

Îţi desfunzi nasul cu...

...o supă de pui. Carnea de pui conţine cisteină,o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii. Adaugă-i şi ceapă,usturoi şi ardei iute şi mănâncă supa cât este fierbinte.

Ardeiul iute îţi pune sângele în mişcare şi are un efect descongestionant. După ce ai mâncat-o,vei simţi cum vei respira mult mai bine.

Pont:Sprayurile cu soluţie salină îţi desfundă eficient nasul şi nu conţin substanţe periculoase pentru bebe.

Vindeci durerile în gât cu...

...usturoi şi miere. Dacă te doare în gât atunci când înghiţi,aceste două antibiotice naturale îţi iau durerea cu mâna. Curăţă un căţel de usturoi,pisează-l şi amestecă-l cu o linguriţă de miere şi cu una de lapte cald.

Înghite acest amestec şi nu mai bea nimic timp de 30 de minute. Alicina din usturoi şi acizii fenolici din miere sunt substanţe cu acţiune antiseptică şi antibacteriană.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.