Băile cu plante, secretul tălpilor și călcâielor ca de bebeluș. Iată de ce ai nevoie!

Dacă îți dorești să ai tălpi și călcâie ca de bebeluș, băile care conțin plante te pot ajuta să le obții. Încearcă-le și beneficiază de o piele hidratată, catifelată și netedă!  

image

Odată cu instalarea verii, fiecare își dorește să poarte încălțări comode și potrivite pentru temperaturile ridicate, care deja se resimt. Astfel, dacă alegi să optezi pentru sandale fără toc sau pentru o pereche elegantă ori dacă vei alege să porți o pereche de papuci, potrivită pentru mersul la plajă, este esențial să te preocupi, mai mult ca niciodată, de aspectul tălpilor și călcâielor tale! 

Citește și acest articol: Băile de picioare cu oțet, nelipsite din rutina de seară. Vezi la ce te ajută!

Tălpile și călcâiele fine și bine îngrijite arată că ești o persoană care are grijă de aspectul său fizic. Să nu mai vorbim că pielea sănătoasă și hidratată previne uscăciunea excesivă, descuamarea și alte probleme de piele care pot să apară în perioada verii! Așadar, pentru a obține tălpi și călcâie fine ca de bebeluș, îți prezentăm o metodă care te va ajuta să îți îndeplinești dorința.  

Pentru tălpi și călcâie fine, folosește aceste plante! 

Dacă pielea călcâielor tale este uscată și/sau descuamată, plantele naturale, cu proprietăți de hidratare, calmare și catifelare, te vor ajuta să îi îmbunătățești aspectul.  Potrivit „ESSAnews.com”, cele mai bune sunt: frunzele de mesteacăn, coada șoricelului și gălbenelele. 

Vezi și acest articol: Ce se întâmplă dacă pui coajă de lămâie pe călcâie? Vei face și tu asta! 

Pentru a le folosi, tot ce trebuie să faci este să fierbi 1 litru de apă și să pui la infuzat 4 linguri de plante uscate. Dacă te confrunți cu transpirație excesivă, este indicat să adaugi în apă 1 crenguță de rozmarin proaspăt, care reduce secreția de transpirație și elimină mirosurile neplăcute. După ce infuzia s-a răcit, pune-o într-un vas și ține picioarele în ea pentru 15-20 de minute. După acest timp, usucă-ți tălpile și aplică o cremă emolientă și hidratantă cu uree, care înmoaie și hrănește pielea uscată. Pentru rezultate optime, repetă procedura 1 dată/săptămână, iar tălpile și călcâiele tale vor fi la fel de moi ca ale unui bebeluș! 

Sursă foto: Shuttestock