Bolile se pot citi în tălpi

1 70337 original jpg jpeg

Fiecărui organ şi glande din corp îi corespunde o parte din talpa piciorului, numită zonă reflexogenă. În momentul în care una dintre aceste zone devine dureroasă sau prezintă o umflătură, poate indica prezenţa unei afecţiuni în organism.

Masarea acestor puncte are nenumărate efecte benefice,ajutând la vindecare. Reflexoterapia sau masarea tălpilor ajută şi la obţinerea echilibrului şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Se crede că această practică îşi are originile în Egiptul Antic,fiind descoperite dovezi în acest sens care datează din anul 2330 î Hr. Cel care a dezvoltat această tehnică a fost medicul american William H. Fitzgerald,în anul 1913,în Statele Unite ale Americii.

Legătura dintre tălpi şi organelle corpului

Potrivit principiilor reflexoterapiei,talpa stângă corespunde organelor situate în partea stângă a organismului,precum inima şi splina,iar cealaltă talpă organelor din partea dreaptă a corpului,ca ficatul şi colecistul.

Degetele de la picioare se află în strânsă legătură cu zona capului şi a gâtului,de aceea sunt cele unde terapeutul insistă dacă o persoană suferă,de exemplu,de migrene. Dacă simţi durere în talpă în zona călcâiului,poate fi vorba despre o problemă cu nervul sciatic. Arcadei longitudinale a piciorului îi corespund rinichii,intestinele,splina,inima,stomacul,ficatul şi pancreasul. Partea piciorului de sub degetul mare este cea care trebuie să fie masată în cazul afecţiunilor glandei parotide.

Cum se face masajul

O şedinţă de masaj durează între 45 şi 60 de minute,timp în care pacientul trebuie să se relaxeze. La prima vizită,terapeutul îi pune întrebări despre starea de sănătate,dacă ia medicamente,dar şi despre stilul de viaţă. Specialistul inspectează cu atenţie talpa,apoi aplică tehnici de masaj specifice pe toată zona,insistând asupra punctelor reflexe care corespund organelor bolnave.

Masajul tălpilor este recomandat tuturor categoriilor de vârstă,inclusive vârstnicilor şi copiilor.

Indicaţiile reflexoterapiei

Acest tip de masaj este eficient dacă suferi de migrene,oboseală cronică,dureri de cap,tulburări menstruale,afecţiuni respiratorii,diaree,constipaţie,reumatism,infecţii,sinuzită,impotenţă,insomnie,tensiune musculară,dar şi dacă ai probleme cu circulaţia sângelui. Această terapie alternativă este de ajutor şi celor cu depresie şi infertilitate.

Reflexoterapia nu este recomandată femeilor însărcinate şi nici persoanelor cu insuficienţă renală,în caz de micoze,ulcer varicos,celor care au tensiune oscilantă şi celor care au suferit o hemoragie cerebrală.

INFO

La primele şedinţe de reflexoterapie,pacienţii pot simţi stări de greaţă,pot lăcrima sau se pot simţi agitaţi,însă nu trebuie să se îngrijoreze,pentru că sunt eliminate toxinele din corp.