Băile de picioare cu oţet, nelipsite din rutina de seară. Vezi la ce ajută!

Chiar dacă ne poartă oriunde am vrea să mergem, picioarele sunt lăsate la urmă sau uitate în rutina de îngrijire. Băile în apă călduță în care ai pus câteva ingrediente naturale reprezintă o modalitate simplă de a le simţi mai uşoare.

image

Pentru a calma picioarele grele sau supraîncălzite după o zi lungă sau pentru călcâiele uscate, pregăteşte o baie cu oţet. Este şi un tratament bun când suferi de ciuperca unghiei sau de o infecție a pielii picioarelor.

Baiile de picioare cu oţet, bicarbonat de sodiu, sare grunjoasă, lămâie sau uleiuri esenţiale sunt de ajutor nu doar când ai o viroză, ci şi în serile în care ai puţin timp pentru îngrijirea picioarelor. De asemenea, ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute legate de purtarea îndelungată a încălțămintei. Făcute în mod regulat, băile previn și uscarea ori crăparea călcâielor.

Care este cel mai bun oţet pentru băile de picioare?

La pregătirea băilor pentru picioare poţi pune oţet alb ori de cidru. Oţetul de mere sau cidrul de mere este făcut din suc de mere fermentat. Oțetul alb provine din zahăr din sfeclă sau porumb. Indiferent de tipul de oţet ales, ambele au un pH acid şi vor fi eficiente împotriva ciupercii unghiilor.

Vezi şii: Remedii naturiste cu oţet de mere. Ingredientul minune care ameliorează inflamaţia din gât, elimină mătreaţa şi vindecă acneea

Aşa faci baia de picioare cu oțet!

Umple un lighean cu apă călduță pentru ca baia de picioare să fie relaxantă. Adaugă o cană de oțet. Amesteci pentru a distribui uniform oțetul în apă. Laşi picioarele să se înmoaie 15-20 de minute. Usucă picioarele cu un prosop absorbant pentru a evita păstrarea umidităţii pe piele. Aceasta ar putea favoriza dezvoltarea unei micoze.

Te-ar mai putea interesa: Călcâie crăpate sau cu mâncărimi? Vezi ce semne de boală poţi observa la picioare!

Pont

Pentru a vă exfolia călcâiele uscate, adaugă o cană de sare grunjoasă care are proprietăţi exfoliante.

FOTO: Shutterstock