Băutura care combate efectele negative ale fumatului

1 68381 original jpg jpeg

Aproape toţi fumătorii sunt conştienţi de efectele negative pe termen lung ale fumatului. În ţara noastră, principalele cauze de deces sunt reprezentate de afecţiuni cauzate sau agravate de fumat: boli cardiovasculare şi repiratorii cronice şi cancer.

Cum te poate îmbolnăvi fumatul

Atunci când fumezi,toxinele din fumul de ţigară ajung în sânge. Aceşti compuşi chimici cresc şansele de formare a cheagurilor,măresc tensiunea arterială şi ritmul cardiac. Astfel,poate apărea un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Mai mult,fumatulreduce cantitatea de oxigen care ajunge în piele. Acest lucru înseamnă că,dacă fumezi,pielea îmbătrâneşte mai repede. În plus,fumatul prematur creşte de trei ori şansele apariţiei ridurilor faciale,în special a celor din jurul ochilor şi a gurii.

Dacă eşti fumător,eşti mai susceptibil să suferi un accident vascular cerebral,spre deosebire de cineva care nu fumează. O modalitate prin care fumatul poate creşte riscul unui accident vascular cerebraleste prin creşterea şansele de a dezvolta un anevrism cerebral. Aceasta este o umflătură într-un vas de sânge cauzat de o subţiere în peretele vasului de sânge. Acesta se poate rupe sau sparge,situaţie care poate conduce la o stare extrem de gravă,cunoscută sub numele de hemoragie subarahnoidiană,care este un tip de accident vascular cerebral,şi care poate provoca leziuni ale creierului şi chiar deces.

Medicii recomandă consumul unei băuturi,pe care o poţi prepara chiar tu acasă,pentru reducerea efectele secundare negative ale fumatului. Acest lucru este util mai ales celor care au fumat mai bine de cinci ani.

De ce ingrediente ai nevoie:

1 rădăcină mică de ghimbir

2 linguriţe turmeric

400 g usturoi,descojit şi tăiat în sferturi

1 l apă

400 g zahăr brun

Cum prepari reţeta

Pune apa într-un vas,după care adaugă zahărul. Când apa începe să fierbe adaugă şi celelalte ingrediente. Lasă amestecul să dea într-un clocot,dă de pe foc şi aştepată să se răcească la temperatura camerei. La final,strecoară şi păstrează soluţia la frigider.

Cum se administrează

Ia 2 linguriţe din această băutură dimineaţa pe stomacul gol şi 2 linguri seara,după cină.