Băutura care îţi ia răceala cu mâna
Odată cu schimbările de temperatură şi instalarea frigului, răcelile de sezon sunt prezente la tot pasul. Dacă vrei să stai departe de ele sau să le tratezi rapid, îţi poţi prepara această băutură pentru întărirea sistemului imunitar.
Ingrediente
-rădăcină de ghimbir
-2 batoane scorţişoară
-2 fructe de anason
Mod de preparare
Spală şi curăţă aproximativ 4 cm de rădăcină de ghimbir . Feliaz-o şi pune-o într-o oală împreună cu 4 ceşti de apă, 2 batoane de scorţişoară şi 2 fructe de anason. După ce au dat în clocot, ia-le de pe foc şi lasă-le acoperite, 10 minute. După ce s-a răcit, strecoară şi toarnă lichidul într-un recipient. Adaugă 2 linguri de miere, 2 linguri de cidru de mere şi sucul de la o lămâie. Poţi bea această băutură cu proprietăţi vindecătoare ori de câte ori simţi nevoia, de preferat la temperatura camerei.
Dacă eşti răcită, bea cel puţin 2 zile la rând, de 2 ori pe zi. Nu pune băutura la încălzit pe foc, deoarece mierea îşi va pierde proprietăţile. Dacă vrei totuşi să o bei caldă, nu mai adăuga miere.
Ghimbirul, scorţişoara şi mierea au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, fiind de folos pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi pentru îmbunătăţirea digestiei sau a reducerii durerilor. Datorită proprietăţilor purificatoare, această combinaţie de ingrediente ţine bacteriile la distanţă şi este indicată pentru tratarea tusei sau a răcelii.