Băutura de vară care previne pietrele la rinichi

kidney pain fb jpeg

O băutură pe care o prepari cu uşurinţă în casă te ajută să te menţii hidratată pe timpul verii şi te scapă şi de pietrele la rinichi. Află care sunt reţetele delicioase!

Lichidele sunt bune pentru rinichi

Vara,e foarte important să bei multe lichide,pentru buna funcţionare a rinichilor tăi. Apaeste foarte bună pentru hidratare,dar cercetările arată că o băutură preparată în casă ajută rinichii nu doar să funcţioneze bine,ci poate şi să elimine eventualii calculi renali. Acest lucru este foarte important,mai ales în cazul persoanelor care suferă deja de diabet,hipertensiune arterială,boli cardiovasculare. În plus,dacă ai mai avut pietre la rinichi,riscul de recidivă e mare.

Ce băutură conţine citrat

Citratul de potasiu este tratamentul comun prescris persoanelor care suferă de pietre la rinichi. Studiile arată însă că şi sucurile cu un conţinut mare de citrat pot avea un efect similar. Astfel,băuturi realizate cu zeamă de lămâie sau de lime pot fi de mare ajutor,cu condiţia acestea să fie consumate pe termen lung. Citratul previne formarea cristelor la nivelul rinchilor,scăzând posibilitatea formării calculilor.

Ce poţi face cu o lămâie

Prepară o limonadă cu zeamă proaspătă,fără adaos de zahăr,sau îndulcită slab cu miere de salcâm. Foloseşte zeamă de lămâie şi în salate,pe post de oţet,sau în ciorbele călduţe,ca să le acreşti. De asemenea,sucurilor proaspete de fructe poţi să le adaugi un pic de zeamă de lămâie. Vara,te poţi răcori şi cu ceaiverde la gheaţă,în care storci zeamă de lămâie înainte de a-l bea.

Reţete de băuturi contra calculilor renali

-Pune în blender miez de pepene roşu şi o lingură de miere diluată într-o jumătate de pahar cu apă,mixează,adaugă zeamă de lămâie sau de lime,câteva frunze proaspete de mentă şi gheaţă mărunţită,şi savurează o băutură răcoritoare şi sănătoasă.

-Lasă la macerat,la rece,peste noapte,un borcan mare în care ai pus două mâini de căpşuni mărunţite şi peste care ai stors zeamă de lămâie. Adaugă în ameste şi frunze mărunţite de mentă. A doua zi,stoarce zeama de la o lămâie,adaugă în borcan. Îndulceşte după gust cu miere sau sirop de agave,bea îndoit cu apă plată.