Bea zilnic această băutură dacă suferi de migrene sau artrită

1 71366 original jpg jpeg

Bogat în vitamine, mangan, potasiu, fier şi fosfor, ghimbirul este un superaliment care ajută într-o gamă largă de neplăceri, de la probleme digestive la migrene şi inflamarea articulaţiilor.

Ai dureri articulare

De ce apa cu ghimbir funcţionează atât de bine în ameliorarea inflamaţiei articulare şi a durerii? Răspunsul este unul simplu:pentru că în rădăcina de ghimbir se găsesc antioxidanţi. În plus,pentru că planta are proprietăţilor analgezice,durerile trec fără să fii nevoit să iei pastile.

Te necăjesc migrenele

Dacă suferi de migrene,există numeroase studii care arată că remediile naturale care conţin ghimbir ajută la calmarea durerii. Oamenii de ştiinţă spun că uleiurile din compoziţia plantei ameliorează disconfortul provocat de migrene. În plus,cei care se confruntă cu aceste dureri de cap,mai acuză şi greaţă,stomac deranjat,ambele probleme putând fi tratate cu apă cu ghimbir.

Pentru arsurile la stomac

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului nu se opresc aici. Studii recente arată că apa cu ghimbir este leac şi în ameliorarea arsurilor la stomac. Bea lichidul în doze mici.

Rădăcina de ghimbireste binecunoscută şi pentru utilizarea sa în tratarea stomacului deranjat. Pentru eficacitate maximă,bea apă cu ghimbir în reprize scurte.

Cum prepari leacul

Pentru obţinerea apei cu ghimbir,ai nevoie de:o jumătate de lămâie,o rădăcină de ghimbir,3 căni cu apă şi miere.

Dă ghimbirul prin răzătoarea mare şi amestecă-l cu apa. Adaugă zeama de la o jumătate de lămâie,miere şi omogenizează bine ingredientele. Savurează băutura atât caldă,cât şi rece.

Apa de ghimbir se serveşte fierbinte în timpul iernii,pentru un efect liniştitor. În lunile calde,consumă băutura rece sau cu câteva cuburi de gheaţă. Bea băutura de fiecare dată când te necăjesc durerile articulare,migrenele şi arsurile la stomac.