Beneficiile ceaiului de iasomie

1 82025 original jpg jpeg

Iasomia îşi are originea în zona munţilor Himalaya şi este considerată o plantă sacră. Florile albe, galbene şi purpurii ale acestui arbust au un parfum inconfundabil şi te îmbie la relaxare. Încă din cele mai vechi timpuri, iasomia a fost folosită pentru prepararea parfumurilor. Chiar şi în prezent regăsim parfumuri cu miros de iasomie. 

Există mai multe beneficii ale consumului de iasomie, în toate formele ei. Ceaiul de iasomie este o variantă optimă de care putem profita din plin, pentru proprietăţile importante şi unice.

1.Ajută în cazul depresiei

Consumul acestui ceai o să devină un obicei plăcut pentru tine, atât datorită mirosului plăcut cât şi datorită gustului deosebit. Ceaiul te va ajuta să îţi relaxezi mintea, inducând o stare plăcută de destindere. Este util în cazul depresiei şi a stării de anxietate.

2.Sistemul imunitar

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, ceaiul de iasomie ajută la solidificarea sistemului imunitar, ceea ce te va ajuta să previi atât răcelile puternice cât şi apariţia altor afecţiuni.

3.Pierderea în greutate

Dacă vrei un ajutor în procesul tău de slăbire, adaugă la dieta ta ceaiul de iasomie. Acesta are un efect de stimulare a organismului şi astfel, accelerează arderea caloriilor. Pe lângă o alimentaţie plănuită eficient, ceaiul de iasomie are un rol ajutător în acest proces.

Încearcă să te bucuri şi să profiţi din plin de beneficiile ceaiului de iasomie. Aromaterapia, infuzia, consumul sau chiar prezenţa iasomiei în casa ta, te va încărca cu energie pozitivă şi va contribui la starea ta de bine.