Beneficiile fructului guava

1 67428 original jpg jpeg

Guava este un fruct tropical care conţine multe substanţe nutritive. Coaja este mai dură, de multe ori cu un gust amar, sau mai moale cu un gust dulce. De obicei este verde, după care se îngălbeneşte, albă sau roşie, iar seminţele din pulpă variază ca număr şi duritate, în funcţie de specie.

Iată care sunt beneficiile fructului guava:1. Este recomandat pentru femeile însărcinate

Fructul guava conţine acid folic,care este necesar în timpul perioadei de sarcină,pentru a se dezvolta în mod normal sistemul nervos al copilului.

2. Este bun pentru imunitate

Guava este bogat în vitamin C,conţinând mai mult decât au portocalele. În plus,este un fruct antiinflamator şi este capabil să combată procesele inflamatorii a unor boli,cum este artritra reumatoidă.

3. Protejează creierul

Pe lângă relaxarea nervilor,guava este bogată în vitamina B3 şi B6,care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui de la nivelul creierului.

4. Îmbunătăţeşte vederea

Vederea scăzută este direct legată de deficienţa de vitamina A. Aşa cum este recomandat consumul de morcov,la fel de benefic este şi fructul guava deoarece conţine această vitamina.

 5. Tratează durerea de dinţi  

Acest fruct este un mare antibacterian şi luptă împotriva microbilor şi a inflamaţiei. Din acest motiv,guava este un tratament natural fantastic pentru tratarea durerilor de dinţi.

6. Te scapă de constipaţie

Acest fruct are un conţinut ridicat de fibre,ceea ce-l face deosebit de benefic pentru sistemul digestiv. Fibrele din guava te scutesc de costipaţie.

   

7. Ne face să arătăm mai tinere

Una dintre proprietăţile benefice ale guavei este că luptă împotriva radicalilor liberi,şi pentru că conţine caroten,ajută pielea şi o protejează împotriva ridurilor şi a semnelor de îmbătrânire.

8. Este unul din fructele care previne cancerul

Substanţele nutritive pe care le conţine,cum sunt vitamina C,licopenul,polifenolii,quercetina,care sunt elemente anti-cancerigene găsite în fructul guava,şi care sunt capabile să lupte împotriva radicalilor liberi.

  9. Menţine inima sănătoasă    

Guava este cunoscut pentru reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceridele din sânge. În plus,echilibrează nivelul de sodiu şi potasiu,care ajută la menţinerea tensiunii normale.

   

10. Previne dezvoltarea diabetului

Consumul de guava previne diabetul,dar ajută şi la recuperarea de după. Fructul funcţionează ca insulina,şi în plus,are un indice glicemic scăzut şi un conţinut ridicat de fibre,care menţin nivelul zahărului din sânge.

  Consumul de guava previne diabetul,dar ajută şi la recuperarea de după. Fructul funcţionează ca insulina,şi în plus,are un indice glicemic scăzut şi un conţinut ridicat de fibre,care menţin nivelul zahărului din sânge.

Acest fruct este originar din America Centrală,zona în care a fost cultivat prima dată,apoi s-a răspândit în toată America de Sud,şi în anumite zone din Asia,dar şi Africa şi Coasta Mediterană. În principal,este cultivat în zone tropicale şi subtropicale.