Beneficiile mătasei de porumb

1 70044 original jpg jpeg

Sezonul porumbului a sosit şi trebuie să profiţi de toate beneficiile acestuia pentru organism. Mătasea de porumb era folosită de nativii americani pentru tratarea anumitor afecţiuni, iar beneficiile acesteia sunt recunoscute şi astăzi datorită conţinutului bogat în nutrienţi, cum ar fi vitamina K.

Tratarea tractului urinar

Mătasea de porumb este un puternic diuretic care poate ajuta tractul urinar în diferite moduri. Aceasta poate fi de ajutor în cazul copiilor care urinează noaptea în pat. Alege să tratezi infecţia urinară cauzată de bacterii cu ajutorul mătasei de porumb,acestea fiind o alternativă a antibioticelor. De asemenea,consumul ei te poate ajuta să tratezi inflamaţiile de la nivelul vezicii urinare.

Citeşte şi:

Ce efecte binefăcătoare are porumbul?

Sfaturi utile pentru diabetici

Benefică pentru rinichi

Mătasea de porumb este deseori folosită pentru tratarea şi prevenirea pietrei la rinichi la adulţi. Aceasta are rolul de a creşte cantitatea de urină din corp şi astfel riscul de dezvoltare ale pietrelor la rinichi scade. Infecţiile la rinichi,de asemenea,pot fi tratate consumând zilnic ceai sau tinctură din mătase de porumb.

Tratează diabetul

Mătasea de porumb e benefică şi pentru diabet. Aceasta scade nivelul de zahăr din sânge,însă trebuie să fii atentă la doza de medicamente pe care le iei în mod normal pentru diabet,deoarece şi acestea scad nivelul de zahăr din sânge. Cel mai indicat ar fi să consulţi medicul.

Cum poţi să o consumi?

Pune 2 linguriţe de mătase de porumb în apă clocotită şi las-o la fiert timp de aproximativ 10-15 minute. Poţi bea acest ceai de 3 ori pe zi. O alternativă ar fi tinctura de mătase de porumb,care se bea de 3 ori pe zi,cam 3-6 mL.