Beneficiile muşeţelului

1 58376 original jpg jpeg

Muşeţelul este, probabil, cea mai populară şi utilizată plantă în medicina populară. Florile uscate de muşeţel au fost folosite ca un medicament secole la rând în Egiptul antic, Grecia şi Roma.

Popularitatea muşeţelului a crescut,în Evul Mediu,atunci când oamenii au început să-l folosească că un remediu pentru astm,colici,febră,greaţă,boli ale copilăriei,probleme neurologice,boli de piele.

Studii recente şi încă în curs de desfăşurare au dovedit că are proprietăţi anti-inflamatorii,antibacteriene,antialergice şi are efect sedativ,astfel se confirmă reputaţia lui atât de mare. Conform statisticilor,acesta este prezent în diverse forme – tablete,capsule,ulei aromatic sau ceai.Muşeţelul este folosit timp de secole ca un ceai pentru a calmă şi a adormi mai uşor,pentru a trata febra şi răceală,probleme de digestie şi nu în ultimul rând ca un anti-inflamator.

În plus faţă de medicament,muşeţelul este utilizat pe scară largă ca un ceai revigorant şi ca ingredient în multe produse cosmetice. În intreaga lume se bea peste 1 milion de ceşti de ceai de muşeţel în fiecare zi,ceea ce-l face să fie planta cea mai des consumată.

Citeşte continuarea articolului AICI.