Beneficiile nebănuite ale mierii. Află ce calităţi are acest produs alimentar natural!

1 67057 original jpg jpeg

Poate că ştii deja că mierea menţine sănătatea sistemului digestiv şi că are proprietăţi antibacteriene, însă ştiai că este un probiotic natural şi că ţine la distanţă cancerul? Iar lista beneficiilor nu se opreşte aici. Află de ce e bine să mănânci în fiecare zi câte o lingură de miere.

Este o sursă bună de vitamine şi de minerale

Mierea este o sursă importantă de vitamina C,un antioxidant care întăreşte sistemul imunitar,şi de calciu,un mineral esenţial pentru sănătatea oaselor. În compoziţia mierii se găseşte şi fier,care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular. 

Măreşte numărul eritrocitelor

Mierea,consumată în combinaţie cu apă,creşte numărul celulelor roşii din sânge,mărind astfel capacitatea corpului de a combate în mod eficient bacteriile şi afecţiunile. În plus,un consum constant de miere atacă infecţiile cu Salmonella şi Escherichia Coli.

Este un probiotic natural

Mierea poate fi folosită şi ca probiotic,însă este important să nu o amesteci cu alte probiotice,precum iaurtul. Rolul probioticelor este acela de a creşte numărul bacteriilor «bune» din sistemul digestiv.

Te încarcă cu energie

În locul obişnuitei ceşti de cafea,mănâncă 1-2 linguriţe de miere în prima parte a zilei. Acest dulce sănătos are un efect pozitiv asupra celulelor roşii şi a nivelului de oxigen. Este de la sine înţeles că mai mult oxigen înseamnă mai multă energie şi vitalitate.

Protejează împotriva cancerului

Datorită conţinutului de flavonoide,mierea previne anumite tipuri de cancer,în special în cazul persoanelor care sunt fumătoare şi au un risc mare de a suferi de cancer pulmonar.