Beneficiile neştiute ale combinaţiei de miere cu scorţişoară

1 66206 original jpg jpeg

Leacurile folosite de bunici erau eficiente şi nu costau mult. Ba mai mult, dacă ar fi să fie comparate cu remediile de astăzi, produse de companiile farmaceutice, leacurile preparate după reţete străvechi, probabil că ar avea rezultate mai bune. Un exemplu de leac naturist cu efecte deosebite asupra corpului este mierea în amestec cu scorţişoară.

Este un preparat simplu de făcut,dar pe care poţi să-l foloseşti în cazul afecţiunilor respiratorii,cum sunt răcelile şi gripele,tusea şi răguşeala,dar s-a dovedit a fi şi un elixir al tinereţii. Mierea cu scorţişoarăeste un leac delicios şi eficient.

Combate răcelile şi gripa de la primele simptome

Îţi curge nasul,strănuţi,te doare capul şi parcă te ia cu frig? Ai răcit,dar este şi o veste bună:mierea cu scorţişoară grăbeşte vindecarea. Ia de trei ori pe zi,cel puţin trei zile,o lingură cu miere amestecată cu un sfert de linguriţă de praf de scorţişoară.

Acest remediu te poate ajuta şi dacă ai crize de tuse,nasul înfundat şi dureri de cap şi musculare. Combinaţia dulce-condimentată te înviorează şi îţi eliberează sinusurile.

Un remediu bazat pe aceleaşi ingrediente,la care se adaugă cuişoare,constă în prepararea unei băuturi din 250 ml apă caldă,un sfert de linguriţă de scorţişoară şi trei cuişoare.

După ce laşi amestecul deoparte un sfert de oră,să se combine aromele,pui două linguriţe cu miere. Se beau două-trei căni pe zi.

Dacă ai răguşit,ţine în gură un amestec dintr-o lingură cu miere şi o linguriţă cu scorţişoară până se topeşte încet în gură. De trei ori pe zi e bine să se administreze acest leac şi vei vedea că tusea şi gâtul inflamat nu-ţi vor mai face probleme.

Ceaiul dintr-o linguriţă de scorţişoară la o jumătate de litru de apă menţine elasticitatea pielii şi previne îmbătrânirea prematură. Unele studii au descoperit că această combinaţie poate adăuga aNi vieţii.