Beneficiile surprinzătoare ale extractului de vanilie

1 75006 original jpg jpeg

Cu toate că de cele mai multe ori o asociem cu dulcurile, vanilia are proprietăţi care contribuie la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii. Iată care sunt beneficiile pe care le poţi obţine cu ajutorul ei!

Are efect anti-îmbătrânire

Vanilia conţine o cantitate mare de antioxidanţi care opresc efectele negative ale radicalilor liberi. Consumul extractului de vaniliepoate ajuta la reducerea ridurilor,inclusiv a linilor fine din jurul ochilor sau alte semne ale îmbătrânirii. De aceea,pe piaţa cosmeticelor întâlnim adesea produse care au printre ingredinte şi vanilia.

Asigură o piele sănătoasă

Pe lângă estomparea ridurilor,proprietăţile vaniliei ajută şi la îngrijirea şi menţinerea sănătoasă a pielii. Această plantă cu miros plăcut conţine cantităţi ale vitaminelor din complexul B-urilor precum:niacina (vitamina B3),tiamina (vitamina B1),acidul pantotenic (vitamina B5),riboflavina (vitamina B2) şi vitamina B6. Toate acestea contribuie la menţinerea pielii tinere şi o protejează împotriva efectelor negative cauzate de poluare.

Ajută la creşterea părului

Dacă ai probleme cu căderea părului sau firul de păreste subţire şi deteriorat,aplică în mod regulat extract de vanilie sau ulei esenţial de-a lungul firelor de păr şi vei observa cum părul tău va deveni mai puternic şi sănătos.

Este antidepresivă

Există numeroase studii neurologice care atestă că extractul de vanilie poate schimba starea de spirit a oamenilor într-un sens pozitiv. Astfel,medicii recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme de depresie sau anxietate să adauge câteva picături de vanilie în apă sau lapte,pentru că parfumul acestei plante are efect liniştitor.

Citeşte şi:Sucul de lămâie:beneficii de frumuseţe

Alungă insomnia 

În cazul în care te numeri printre persoanele care nu pot scăpa de chinul nopţilor nedormite,parfumează-ţi camera cu esenţă de vanilie sau dizolvă câteva picături într-un vas cu apă pe care să-l aşezi pe noptieră. Vanilia îţi va oferi o stare de calm şi te vei putea odihni mai bine.

Te ajută să pierzi în greutate

Dacă îţi doreşti să pierzi câteva kilograme,adaugă în apă sau mâncare câteva picături de extract de vanilie. Planta reduce producţia de serotonină – hormonul fericirii – care face să dispară senzaţia de foame.

Citeşte şi:Reţete de frumuseţe cu ciocolată



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg