Când îți aplici crema cu factor de protecție solară, nu uita și de aceste reguli!

Folosirea unei creme cu factor de protecție solară (FPS) este necesară, mai ales în lunile de vară, când razele ultraviolete sunt mai intense, comparativ cu alte luni din an. Ca să o aplici corect și să te bucuri de un broz perfect, trebuie să ții cont și de aceste reguli generale!

image

Ne aflăm în mijlocul verii, perioada în care petreci mai mult timp în aer liber, la soare. Dar, dacă nu folosești o cremă cu protecție solară, te poți confrunta cu arsuri solare, pete pigmentare și alte complicații. Ține cont de următoarele reguli esențiale și protejează-ți pielea corespunzător!

Verifică înainte termenul de valabilitate 

Cremele cu protecție solară își pierd, în timp, capacitatea de a bloca razele soarelui. Este important să verifici, înainte de aplicare, termenul de valabilitate al produselor tale. Dacă loțiunea ta a expirat, nu mai este cazul să o folosești, deoarece îți va face mai mult rău decât bine. 

Acoperire completă

Majoritatea experților sunt de acord că produsele cu SPF 30 asigură protecție solară adecvată. Când aplici crema, este important să îți acoperi complet suprafața pielii și să o folosești inclusiv pe gât, pe tălpi, pe palme și pe față.

Citește și: Cele mai bune loțiuni cu protecție solară pentru tenul predispus la acnee

Aplică înainte să ieși din casă

Odată ce te expui la soare, razele dăunătoare îți ating deja pielea. Ideal este să aplici crema cu protecție solară, cu aproximativ 30 de minute, înainte să ieși în aer liber. 

Nu uita să îți protejezi buzele

Pielea buzelor este fragilă și se poate crăpa ușor, mai ales vara. De aceea, este important să folosești în anotimpul cald un balsam pentru buze cu factor de protecție.

Cât de des trebuie să aplici crema cu FPS? 

Dacă îți place să înoți, este important să aplici crema cu protecție solară, de fiecare dată când ieși din apă. Dacă iubești să stai la soare și să te bronzezi, nu uita să o folosești din oră în oră. Alarma telefonului te poate ajuta să nu ratezi acel moment!

Vezi și: Ce este homosalatul și cât de sigur e să folosești o loțiune cu protecție solară care îl conține?

Nu te baza pe produsele 2 în 1 

Dacă te pregătești de plajă, nu te baza doar pe crema ta hidratantă 2 în 1, pe care o aplici zilnic, în orice anotimp sau pe fondul de ten cu factor de protecție solară! Vei fi în siguranță dacă îți vei aplica pe ten crema special concepută pentru perioada verii.

Sfat: este bine să te dai cu cremă și când te afli în interior!

Pentru protejarea pielii tale, cel mai bine este să aplici cremă cu protecție solară inclusiv când te afli în spații închise. 

Sursă foto: Shutterstock