Castravetele, remediul eficient pentru cearcăne

1 77578 original jpg jpeg

Datorită proprietăţilor, vitaminelor şi mineralelor, castravetele este una dintre legumele folosite în prepararea multor produse destinate îngrijirii pielii. Pe lângă cremele pe care le poţi utiliza pe tegument, la fel de eficiente sunt şi remediile naturale.

Castravetele conţine o cantitate mare de apă, motiv pentru care este ideal pentru hidratarea şi reducerea inflamaţiei (are proprietăţi antiinflamatorii) pielii, menţinând-o catifelată.

Probabil că ai auzit sau văzut femei care îşi pun pe ochi felii de castravete. Aceasta este un remediu natural pentru combaterea cearcănelor, pungilor de sub ochi şi alte astfel de probleme dermatologice.

Iată pentru ce poţi folosi castravetele:

Ochi umflaţi

Castravetele conţine acid ascorbic şi cafeic, care combate retenţia de apă din organism, diminuând aspectul de ochi umflaţi. Spală un castravete şi taie două felii. Pune-le pe o farfurie şi dă-le la frigider pentru 10 minute. Apoi, aplică-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 25-30 de minute. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Cearcăne

Castravetele nu este o soluţie permanentă pentru cearcănele, dar antioxidanţii şi substanţele nutritive din legumă au capacitatea de a deschide culoarea pielii din jurul ochilor. Aplică felii de castravete pe ochi, la fel ca în cazul ochilor umflaţi.

Linii fine şi ridurile din jurul ochilor

Castravetele joacă rolul de hidratant natural, iar pielea din jurul ochilor este mult mai subţire şi sensibilă. Feliile de castravete pe care le pui pe ochi hidratează tegumentul din jurul lor, prevenind uscarea şi apariţia liniilor fine şi ridurile.    

Pungile formate sub ochi

Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, această legumă are capacitatea de a combate pungile formate sub ochi. Spală un castravete, taie două felii şi apoi pisează-le cu o furculiţă până obţii o pastă. Adaugă două linguri de ulei de lavandă sau ulei de muşeţel şi o lingură de miere. Amestecă bine.

Aplică masca obţinută pe pielea din jurul ochilor cu degetele, prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze 10-15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. În funcţie de cât de mari sunt pungile formate sub ochi, repetă tratamentul natural în fiecare seară.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg