Ce beneficii are consumul de ginkgo biloba iarna

1 68788 original jpg jpeg

Nu degeaba este supranumit ginkgo biloba „arborele miracol“. Proprietăţile benefice ale plantei sunt de ajutor în afecţiunile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate la nivel mondial.

Ştiai că în ţări precum Germania şi Franta,remediile pe bază de ginkgo biloba sunt cele mai folosite tratamente naturale?

Protejează inima

Cel mai important beneficiu pe care-l aduce această plantă este legat de inimă. Ginkgo biloba oferă o incredibilă protecţie cardiacă,ajutând vasele de sânge să funcţioneze armonios şi eficient.

Aduce beneficii pentru întreg organismul

Efectele ginkgo bilobei asupra sănătăţii sunt demne de luat în considerare,pentru că extractele de plantă care se regăsesc în produsele de pe piaţă pot atenua senzaţia de„mâini şi picioare reci“ care apare în sezonul rece.

Pe de altă parte,ginkgo biloba contribuie la mărirea fluxului de sânge spre creier şi extremităţile membrelor.

Îmbunătăteşte circulaţia sangvină:scade permeabilitatea capilarelor,relaxează pereţii vasculari,dilată vasele,permiţând creşterea fluxului sangvin,creşte rezistenţa vasculara (venotonic) şi vasodilataţia arterială.

Ai nevoie de puteri supranaturale,pentru că eşti obosită şi puterea de concentrareţi-a scăzut serios? Ginkgo biloba ajută la îmbunătaţirea puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare în sezonul rece.

Mai mult,poate combate radicalii liberi responsabili de procesul îmbătrânirii şi o mulţime de boli,datorită faptului că frunzele de ginkgo conţin două tipuri de substanţe,flavonoide şi terpenoide. Flavonoidele,spre exemplu,împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor pe pereţii arterelor.

De asemenea,extrasul din „arborele miracol“ creşte eficienţa metabolismului,regularizează neurotransmiţătorii şi stimulează nivelul de oxigen din creier.