Ce boli poţi trata cu drojdie de bere

Drojdia de bere, Saccharomyces cerevisiae, este o ciupercă naturală prezentă în aer, pe pieliţa anumitor fructe şi în mustul de bere sau de vin. Consumată ca atare, în cantităţi mici dar pe termen lung, aduce o mulţime de beneficii sănătăţii.
Un concentrat de vitamine B
Drojdia este un concentrat extraordinar de vitamine din grupul B – una din cele mai bune surse alimentare existente. Adesea este calificată drept aliment natural complet. Doza zilnică recomandată este de 2-3 grame.
Recomandări pentru sănătate
Consumul de drojdie de bere este indicat într-o mulţime de afecţiuni:pentru întărirea imunităţii,pentru dezvoltarea organismului copiilor,celor care desfăşoară activităţi sportive. Este indicată şi gravidelor,precum şi femeilor care ţin cure de slăbire. Este recomandată în caz de gripă,stres sau ca leac ajutor în boli ale sistemului nervos.
Bună pentru piele
Este recomandată ca un leac excelent antiîmbătrânire,fiindcă dă energie şi revitalizează pielea. De asemenea previne apariţia bolilor de piele – sau contribuie la stoparea lor. Este bună contra dermatitei seboreice,exczemelor,furunculozelor. Stopează căderea părului,este remediu pentru părul şi unghiile fragile. E recomandată în caz de ten gras sau uscat.
Combate tulburările digestive
Se recomandă în tratamentul diareei,gastroenteritelor,lipsei de apetit,balonării,constipaţiilor. Are efect probiotic,contribuie la echilibrul florei intestinale (mai ales în cazul celor care iau prea multe antibiotice). În caz de colon iritabile,atenuează frecvenţa şi intensitatea durerii.
Recomandată diabeticilor
Are efect hipoglicemiant,acţionează în metabolsimul glucidelor,optimizează acţiunea insulinei.
Protejează inima
Are efect pozitiv şi în cazul suferinzilor de maladii cartiovasculare. Scade nivelul de colesterol.
Contraindicaţii
Nu trebuie luată dacă suferi de o maladie inflamatorie a intestinului (boala Crohn). Se recomandă cu prudenţă în cazul celor care urmează tratamente contra depresiei.