Ce este mierea de Manuka şi ce boli tratează

Una dintre cele mai sănătoase sortimente de miere din lume este cea de Manuka, obţinută din polenul florilor arbuştilor Manuka din Noua Zeelandă. De la dureri la gât, la probleme digestive, mierea de manuka are numeroase proprietăţi terapeutice.
Ce substanţe nutritive are
Mierea de Manukaa fost folosită încă de acum câteva sute de ani pentru a vindeca rănile,deoarece avea rol dezinfectant. Mierea stimulează sistemul imunitar întrucât conţine aminoacizi,o mare parte din complexul de vitamina B,calciu,cupru,fier,magneziu,mangan,fosfor,potasiu,sodiu şi zinc. Mierea de Manuka conţine de patru ori mai multe substanţe nutritive decât mierea obţinută din alte flori.
Tratează rănile
În secolul al XIX-lea oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea de Manuka are proprietăţi antibacteriene. În acelaşi timp,mierea stimulează celulele să se regenereze şi cicatrizează ţesutul lezat de infecţiile pielii. În acelaşi timp,mierea are acţiune antiinflamatoare şi reduce durerea imediat după ce este întinsă pe zona afectată. Însă,nu toată miereade Manuka are aceleaşi calităţi terapeutice. Ele variază în funcţie de momentul în care albinele culeg polenul şi de modul în care este depozitată mierea. Mierea poate fi folosită pentru tratarea arsurilor superficiale,precum şi a rănilor uşoare.
Alte beneficii ale mierii
Pe lângă faptul că tratează rănile,mierea de Manuka previne formarea celulelor canceroase,reduce colesterolul rău,LDL-ul,scade glicemia în cazul bolnavilor de diabet,ameliorează simptomele infecţiilor ochilor,urechilor şi sinusurilor şi previne problemele gastrointestinale. O altă proprietate a mierii este că împiedică acumularea plăcii bacteriene pe dinţi astfel nu se mai declanşează gingivita.
Citeşte şi:






























