Ce plante fluidizează circulaţia sângelui

1 69450 original jpg jpeg

Plantele ajută la purificarea organismului şi fludizează circulaţia sanguină. În felul acesta, sunt protejate o serie de organe – ficatul, rinichii, intestinele - şi sistemul cardiovascular.

Urzica subţiază sângele

Urzicile ajută la eliminarea toxinelor din organism şi,cum se zice în popor,subţiază sângele. Conţin substanţe cu efect anticoagulant,care dau fluiditate circulaţiei sanguine. Foloseşte pentru cură ceaiul de urzică:îl prepari din 2 linguri de plantă la 300 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute,apoi strecori şi consumi câte 2 căni pe zi,cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cea de seară. Urmezi tratamentul o lună. Efecte similare au şi capsulele cu urzică (le poţi procura din magazinele naturiste),din care iei câte 2-3 pe zi,la recomandarea medicului. 

Brusturele scade tensiunea

Una dintre plantele recunoscute pentru proprietăţile sale în detoxificare şi drenaj este brusturele. Prepari ceaiul dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de brusture la o cană cu apă clocotită. Laşi vasul acoperit 10 minute,apoi filtrezi şi bei 2-3 căni pe zi,timp de 2 săptămâni. Tratamentul scade nivelul colesterolului şi valoarea tensiunii arteriale-şi ajută,în plus,şi la curăţarea rinichilor şi a colonului.

Orzul verde menţine sănătatea inimii

Orzul verde e bogat în vitamine,minerale,aminoacizi,enzime. Conţine de 10 ori mai mult calciu ca laptele şi de 5 ori mai mult fier decât spanacul. Şi la vitamina E e campion – depăşeşete cu mult aportul sucului de portocale. Enzimele digestive din compoziţia sa distrug toxinele. Se poate face o cură cu suc proaspăt – bei zilnic o ceaşcă cu lichid,timp de 14 zile. Suc poate fi obţinut şi prin dizolvarea unei linguriţe cu pulbere de orz verde într-o cană cu apă. Pulberea se găseşte în magazinele cu profil naturist.