Ce poţi trata cu ajutorul cojilor de măr

1 71187 original jpg jpeg

Deşi mulţi o aruncă, coaja de măr conţine nutrienţi şi vitamine care stimulează sănătatea stomacului şi împiedică acumularea de grăsimi. Trebuie menţionat însă că în coaja fructului de măr se concentrează cele mai multe substanţe hrănitoare, antioxidanţi şi vitamine.

Iată de ce trebuie să consumi cojile de măr şi ce proprietăţi au acestea!

Au grijă de sănătatea inimii

Coaja de măr conţine o fibră numită pectină,care joacă un rol extrem de important în reglarea nivelului de colesterol rău. În plus,aceasta conţine o cantitate semnificativă de polifenoli,adică antioxidanţi puternici care împiedică depunerea colesterolului pe artere.

Astfel,consumul regulat de mere protejează sistemul cardiovascular şi reduce riscul de boli precum ateroscleroza sau atacul de cord.

Ajută digestia    

Sănătatea stomacului este favorizată de consumul de mere datorită pectinei,care susţine funcţia digestivă,contribuie la digerarea mai uşoară a alimentelor şi previne,astfel,constipaţia.

Aşadar,poţi include mere în alimentaţia de zi cu zi şi te vei feri de probleme digestive cum sunt gastrita,balonarea,diareea,gazele sau dureri abdominale.