Ce poţi trata cu germeni de grâu

1 69399 original jpg jpeg

Germenii de grâu conţin un număr impresionant de substanţe nutritive, esenţiale pentru sănătatea organismului. Reprezintă o sursă naturală de proteine, fibre, acizi graşi omega-3, acid folic, magneziu, fosfor, zinc, calciu, vitamina E şi complexul de vitamine B (niacină, tiamină şi B6).

Previn bolile cardiovasculare

Germenii de grâu diminuează riscul de a face boli cardiace şi,în acelaşi timp,îmbunătăţesc starea de sănătate a întregului sistem cardiovascular. Octacosanolul,ingredientul activ din germenii de grâu,reduce nivelul colesterolului şi te fereşte de accidentele vasculare cerebrale. De asemenea,acizii graşi omega-3 protejează inima.

Aliaţi împotriva cancerului

O dietă sănătoasă,care include germeni de grâu,creşte secreţia de TNF (factorul de necroză tumorală) şi stimulează activitatea celulelor NK (natural killer),ceea ce are ca rezultat distrugerea celulelor canceroase şi tumorale. Vitamina E joacă şi ea un rol important în lupta contra cancerului. Aceasta inhibă înmulţirea celulelor cancerigene şi previne degradarea ADN-lui. Cercetătorii britanici au descoperit că pacienţii care au consumat regulat germeni de grâu,pe o perioadă lungă de timp,de peste 12 luni,au înregistrat stagnarea evoluţiei bolii sau chiar regresia cancerului.

De ajutor în sarcină

Acidul folic din componenţa germenilor de grâu este un element foarte important pentru sănătatea fătului,fiind recomandat de medici,atât înainte de conceperea copilului,cât şi în sarcină. Astfel,se reduce riscul de a naşte copii cu defecte de tub neural (malformaţii congenitale grave) sau cu alte malformaţii.

Normalizează nivelul glicemiei

Germenii de grâu sunt bogaţi în carbohidraţi de bună calitate care se absorb lent,nu modifică valorile glicemiei şi nu determină eliberarea de insulină. Astfel,este menţinută glicemia la un nivel optim,chiar şi la câteva ore după masă.

Întăresc sistemul imunitar

Sistemul imunitar poate fi stimulat prin includerea germenilor de grâu în dieta zilnică. Astfel,organismul va fi capabil să lupte împotriva unui număr mare de boli şi de afecţiuni grave,precum cancerul sau diabetul. S-a dovedit că antioxidanţii din germenii de grâu distrug radicalii liberi şi alte microorganisme care provoacă dezechilibre în organism.

Cresc rezistenţa la efort

Datorită conţinutului ridicat de octacosanol,germenii de grâu sunt recomandaţi în regimul celor care fac multă mişcare. Cresc rezistenţa organismului,dar şi capacitatea de concentrare.

Reglează metabolismul

Tiamina este de ajutor împotriva tulburărilor metabolice,cum ar fi obezitatea. Aceasta reglează arderile interne,asigură necesarul de energie şi stimulează eliminarea grăsimilor. Complexul de vitamine B poate fi găsit în mai multe cereale,dar este prezent în cantitate mai mare în germenii de grâu.

Atenţie!

În ciuda beneficiilor pentru sănătate,consumul de germeni de grâu este contraindicat persoanelor care au intoleranţă la gluten. De asemenea,aceştia conţin foarte multe calorii,motiv pentru care ar trebui monitorizate toate celelalte produse consumate,pentru a se evita creşterea în greutate.