Ce poţi trata cu sânziene

Dereglări hormonale remedii naturiste jpeg

Sânzienele sunt considerate simbolul luminii, căci le place mult soarele. Planta are florile mici, de culoare galbenă şi un miros dulce, ca de miere. Planta este de ajutor în vindecarea a zeci de afecţiuni. Printre ele se numără infecţiile gâtului, dar şi boli ale ficatului şi ale rinichilor.

Afecţiuni ale tiroidei

Ceaiul de sânziene este un remediu eficient pentru persoanele care au afecţiuni ale glandei tiroide. Bei o cană cu ceai,timp de trei ori pe zi. Peste o lingură de flori uscate,torni apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de 10-15 minute.

Totodată,ceaiulde sânziene este recomandat şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului.

Infuzia,dacă ai laringită

O gargară cu infuzie de sânziene este de ajutor în vindecarea laringitei,a faringitei,dar şi a amigdalitei. Remediul este recomandat de trei-patru ori pe zi. Este indicat ca jumătate de oră după gargară,să nu mănânci şi nici să bei apă. Infuzia o prepare dint două linguriţe de sânziene uscate,peste care torni 200 de ml de apă fierbinte.

Tinctura,de ajutor în cistite

O altă afecţiune care se poate vindeca şi cu ajutorul sânzienelor este cistita. Trebuie să urmezi o cură de două săptămâni. Pui o lingură de tinctură,la jumătate de cană cu apă,de trei ori pe zi. Remediul îl cumperi de la magazinele naturiste. Tinctura este recomandată şi în caz de infecţii urinare,infecţii ale rinichilor,dar şi femeilor aflate la menopauză.

Mai citeşte şi:

Ritualuri de dragoste de Sânziene

Remedii care domolesc durerile de cap

Pentru o piele delicată

Florile de sânziene pot fi folosite şi ca tratament cosmetic. Poţi face o baie,în care ai pus două-trei mâini de flori proaspete. Stai în cadă timp de 30 de minute. Baia este de ajutor pentru catifelarea pielii.

Grăbeşte vindecarea rănilor

Cicatricile,dar şi rănile,se vindecă mai uşor,cu ajutorul unei creme pe bază de sânziene. Aplici de două-trei ori pe zi,până la vindecare. Pentru tratarea eczemelor,poţi folosi suc pe care îl obţii din stoarcerea plantei,pe care abia ai cules-o. Laşi pe piele până se usucă. Este indicat să aplici de două-trei ori pe zi.