Ce remedii te ajută când te dor picioarele

1 68631 original jpg jpeg

Odată cu încălzirea vremii, picioarele au mai mult de suferit din cauza pantofilor cu toc şi a balerinilor noi. Bătăturile şi durerile de picioare pot fi combătute în mod natural. Găseşti în cele ce urmează câteva trucuri!

Masaj cu uleiuri relaxante

Uleiul esenţial de cuişoare este util nu doar în dureri de cap,ci şi de picioare,pentru că intensifică circulaţia sângelui. Un alt ulei esenţial,cel de chiparos,acţionează ca un descongestionant pentru venele din zona membrelor inferioare. Combină oricare dintre aceste uleiuri cu puţin ulei vegetal,de floarea-soarelui,de măsline sau de in,şi masează de câteva ori pe zi picioarele până când începi să te simţi mai bine.

Te-a mai putea ajuta în masaj:

-uleiul esenţial de sunătoare

-uleiul esenţial de coada-calului

-uleiu esenţial de mentă

Sare şi oţet,combinaţia pentru picioare uşoare

Pentru picioarele umflate şi reducerea inflamaţiei poţi face băi cu apă fierbinte. Într-un lighean,pune apă până la jumătate şi adaugă 2-3 mâini de saregrunjoasă şi două linguri cu oţet. Afundă picioarele în lighean şi menţine-le 20-30 de minute sau până când apa se răceşte. Tot cu oţet şi apă fierbinte poţi să îmbibi un prosop pe care-l înfăşori apoi în jurul picioarelor. După circa 5 minute,nu le vei simţi grele.

Băi cu uleiuri esenţiale

În apa pentru baie,pune şi câteva picături de ulei esenţial de mentă pentru o mai bună circulaţie a sângelui din zona picioarelor. Este de ajutor şi uleiul de grepfrut pe care-l poţi folosi astfel:pune 3-4 picături în apa fierbinte şi ţine picioarele în ea până la răcirea apei. La final,îţi vei simţi picioarele mai puţin tensionate.

Comprese cu hrean

Durerile de picioare trec mai greu dacă continui să foloseşti pantofi care te bat sau cu toc înalt. Ce poţi face pentru a reduce aceste dureri este să aplici pe tălpi,timp de zece seri la rând,câte un săculeţ sau compresă cu pastă făcută din o bucată de hrean ras,o lingură de sare grunjoasă,una de făină şi alcool medicinal. Dacă vrei să reiei tratamentul,fă o pauză de cinci zile după primele zece în care ai pus comprese.

Remedii din natură pentru bătăturişi monturi

Dacă durerile de picioare sunt cauzate de monturi sau de bătături poţi încerca unele tratamente naturiste pentru a atenua efectele lor. Unul constă în aplicarea de felii de ceapă pe bătătură  dimineaţa şi seara,după ce o jumătate de ceapă a fost ţinută în oţet o zi. Pe bătătură mai poţi pune o jumătate de smochină sau o prună uscată şi hidratată în lapte. Pe ambele le ţii peste noapte. Pentru monturi,aplică puţină tinctură de iod sau timp de o lună,în fiecare seară,pune o foaie de varză crudă strivită.

Extrapont

Monturile pot fi îndepărtate în câteva zile prin aplicarea timp de un sfert de oră a unui săculeţ cu pastă din hreans ras,făină şi apă caldă.