Ce să mănânci când ai stomacul sensibil

1 79706 original jpg jpeg

Persoanele care au stomacul sensibil trebuie să urmeze un regim alimentar, recomandat de obicei de medic, pentru a evita complicaţiile. Stomacul sensibil este foarte pretenţios, reacţionând imediat dacă a primit ceva ce nu i-a plăcut. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă, iată ce ar trebui să incluzi în dieta ta.

Seminţele de chia şi seminţele de in

Aceste două tipuri de seminţe (in şi chia) sunt foarte populare deoarece îmbunătăţesc funcţia intestinelor. În plus, nu irită în niciun fel flora bacteriană sau intestinele. Pentru a te bucura de beneficiile pe care le au seminţele, lasă-le la înmuiat şi apoi mănâncă-le.

Alimentele fermentate

Se pare că alimentele fermentate (iaurtul natural, kefirul, castravete sau varză murată) ajută procesul de digestie iar organismul să absoarbă toate substanţele nutritive. Flora intestinală poate fi afectată de alimentaţia sărăcăcioasă, antibiotice sau de alte afecţiuni digestive.

Papaia

Papaia este un fruct delicios, recomandat persoanelor care au stomacul sensibil, care are efect laxativ şi de curăţare. Mănâncă la micul dejun câteva felii/cuburi de papaia. Poţi să-ţi prepari suc sau smoothie-uri.

Mărul

Mărul este un fruct foarte sănătos, cunoscut mai ales pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului digestiv. Dacă mănânci mărul cu tot cu coajă va fi îmbunătăţit tranzitul intestinal - va fi prevenită constipaţia, datorită conţinutului ridicat de fibre.

Fulgii de ovăz

Chiar dacă pare ciudat, fulgii de ovăz nu ar trebui să lipsească din dietă când ai stomacul sensibil. Fulgii de ovăz sunt sursă bogată de fibre, compuşi care sunt necesari pentru sistemul digestiv.

Dar pentru a te bucura de beneficiile pe care le au, ar trebui să-i mănânci înmuiaţi. Evită să-i consumi cruzi – sunt greu de digerat şi pot provoca arsuri gastrice. Şi pentru că fulgii de ovăz sunt foarte nutritivi, ei cresc nivelul de energie şi relaxează sistemul nervos, prevenind anxietatea, iritabilitatea sau nervozitatea.

    

Credit foto: