Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei între 3 și 5 cești de cafea pe zi

Nutriționiștii europeni consideră, în proporţie de 62%, că un consum moderat de cafea are beneficii asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

image

Recent, Federaţia Europeană a Asociaţiilor Nutriţioniştilor a emis un raport, prezentat de Asociaţia Româna a Cafelei, în urma unui sondaj la care au participat 585 de nutriţionişti din 26 de ţări europene, inclusiv România. Aceştia au contact direct cu pacienții și oferă date noi despre gradul de conștientizare actual și atitudinile în ceea ce privește consumul de cafea din perspectivă medicală.

Una dintre cele mai iubite băuturi în Europa este cafeaua

Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei. 43% din nutriţioniştii care au participat la sondajul Federaţiei Europene a Asociaţiilor Nutriţioniştilor au raportat că pacienții consumă până la trei cești de cafea pe zi, un nivel de consum care corespunde recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor.

Peste două miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial și, în acest context, studii nou efectuate pentru a afla rolul potențial al cafelei asupra sănătății au sugerat un posibil „efect de protecție” în legătură cu o serie de boli netransmisibile, în special cu cele cu o componentă inflamatorie. În timp ce încă se studiază detaliile care stau la baza acestei asocieri, cafeaua continuă să fie un considerent important pentru profesioniștii din domeniul sănătății atunci când vorbesc despre aspectele unui stil de viață sănătos.

Un consum moderat de cafea, benefică fizic şi mental

Potrivit Asociaţiei Române a Cafelei, 62% din nutriționiștii chestionați au recunoscut o asociere pozitivă cu aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și au fost de acord că un consum de cafea poate fi benefic pentru activitatea fizică (51%).

Aceste concluzii reflectă un sondaj realizat anterior de ISIC asupra consumatorilor în timpul pandemiei în 2020. Dintre cei 585 de respondenți, 329 au raportat că sunt angajați în prezent în servicii clinice, inclusiv în oncologie, diabet, gestionarea greutății, gastroenterologie, geriatrie, pediatrie, îngrijire intensivă, servicii ambulatorii, chirurgie, alergii și intoleranță la alimente. Ceilalți 256 au raportat că sunt angajați în prezent în domenii precum sport, educație, bunăstare, servicii alimentare și/sau lucrează independent.

Ştiai că…

…Autoritatea Europenă privind Siguranța Alimentară prevede că 400 mg de cafeină (aproximativ 3-5 cești de cafea) pe zi este considerată o cantitate sigură?

…o ceașcă de cafea conține de obicei 75 mg de cafeină?



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg