Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale pe zi, timp de o săptămână

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale pe zi, timp de o săptămână jpeg

Curmalele nu sunt cele mai consumate fructe, poate nici cele mai gustoase, dar în mod sigur au beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Studiile arată că aceste fructe au un rol esenţial în vindecarea a foarte multe boli, dar şi în prevenirea lor.

Atenţie! Acest fruct nu este recomandat diabeticilor, din cauza conţinutului ridicat de glucide.

Iată câte calorii au curmalele, în funcţie de gramaj:

curmale calorii jpg jpeg

Curmalele îmbunătăţesc digestia

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Te ajută să slăbeşti

Curmalele te ajută şi să slăbeşti. Conţin fibre, ce menţin senzaţia de sătul pentru o lungă perioadă de timp şi împiedică creşterea nivelului de glucoză din sânge. Acestea conţin şi antioxidanţi, care ajută corpul să elimine toxinele şi cresc metabolismul.

slabesti cu curmanle jpg jpeg

Alungă depresia şi stresul

Curmalele conţin vitamina B6, care ajută corpul să producă serotonină şi noradrenalina, responsabile de sănăatea creierului. Serotonina îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, iar noradrenalina combate stresul. Totodată, studiile au asociat lipsa vitaminei B6 din organism cu stresul. 

Citeşte AICI şi despre beneficiile mai puţin cunoscute ale curmalelor.

Îţi oferă energie

Curmalele sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine şi antioxidanţi, de aceea sunt gustări perfecte. Acestea îţi oferă energie graţie fructozei şi glucozei. Totodată, potrivit studiilor, acestea nu îţi dau doar un boost de energie, şi ajută şi organismul să-şi revină după activităţi obositoare sau exerciţii fizice. 

Protejează inima şi vasele de sânge

Cu un conţinut ridicat de potasiu, curmalele favorizează reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Datorită aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la păstrarea vaselor de sânge curate.

curmalele protejeaza inima jpg jpeg

Reduc riscul de cancer la colon

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Sursă: brightside.me



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg