Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Iată cum se prepară!

1 64620 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că au rol hidratant, ceaiurile au şi diverse proprietăţi terapeutice. Un ceai pe bază de măr, scorţişoară, anason şi cuişoare oferă organismului beneficii multiple. Află cum se prepară şi la ce ajută.

Ce beneficii au merele

Merele sunt o sursă bună de vitamina A şi de potasiu. Acestea nu îşi pierd din proprietăţile active dacă sunt fierte,motiv pentru care le poţi consuma sub formă de ceai,alături de alte ingrediente.

Ce beneficii are scorţişoara

Pe lângă faptul că este un condiment afrodiziac,scorţişoara conţine un compus care previne diabetul şi reglează nivelul glucozei din sânge. În plus,în compoziţia acestui condiment se găseşte fiert,fibre dietetice şi calciu,care stimulează buna funcţionare a sistemului digestiv şi reduc nivelul colesterolului din sânge.

Ce beneficii are anasonul

Anasonul dă o aromă deosebită oricăui ceai şi are proprietăţi curative care nu ar trebui ignorate-are efecte antiinflamatoare,antitusive,expectorante şi calmante.

Ce beneficii au cuişoarele

Cuişoarele tratează durerile care apar la nivelul dinţilor şi gingiilor,activează metabolismul datorită proprietăţilor antioxidante pe care le au şi luptă împotriva infecţiilor vaginale.

Cum se prepară ceaiul

Ai nevoie de:-1 măr-o stea de anason-2 cuişoare-un băţ de scorţişoară-apă-miere sau StevieSe spală bine mărul,se taie în bucăţele şi se îndepărtează cotorul şi sâmburii. Într-un vas de dimensiune medie,se toarnă 5 căni de apă şi apoi se adaugă cubuleţele de mere. Se lasă la fiert 5-6 minute,după care se îndepărtează de pe foc şi se adaugă anasonul,cuişoarele şi scorţişoara. Amestecul se lasă la infuzat 8 minute,după care se strecoară şi se adaugă miere sau Stevie. Ceaiul poate fi păstrat la frigider pentru cel mult 3 zile.