Ceaiul de ceapă, remediul care te scapă de tuse şi de durerea în gât. Cum îl faci bun la gust

1 ceai de ceapa remediu tuse jpg jpeg

Încă nu am scăpat de sezonul virozelor, mai ales că numărul îmbolnăvirilor de gripă a crescut alarmant în ultima perioadă. Primul sfat este un consult în cabinetul medicului de familie şi un tratament specializat, însă metodele naturiste pot fi şi ele utilizate cu succes în cazul tusei şi a durerilor în gât. Ceaiul de ceapă este un exemplu în acest sens.

Proprietătile sale pot face minuni şi te pot scăpa rapid de tusea sâcăitoare. Substanţele fitochimice din ceaiul de ceapă cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă că susţin detoxifierea.

Citeşte şi: 5 remedii naturiste pentru a trata eficient tusea. Scapi imediat de disconfort

Sulful din ceaiul de ceapă ajută la eliminarea flegmei în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii, ceea ce înseamnă o reducere a tusei din cauza congestiei de la cailor respiratorii, potrivit specialiştilor citaţi de sfatulparintilor.ro.

Cum se prepară ceaiul din ceapă

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi patru cepe medii şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească.

Citeşte şi: Alimente care te ajută să scapi mai repede de gripă sau răceală. Condimentele picante, pe listă

Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, deşi el va fi foarte dulce datorită cepei şi adaugă, de asemenea, zeama de la o lămâie sau chiar mai multe, dacă îl vrei mai acrişor.

Poţi adauga şi câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă, dacă simţi nevoia!