5 remedii naturiste pentru a trata eficient tusea. Scapi imediat de disconfort

652x450 165343 tuse 2 hepta jpeg

În plin sezon al virozelor, gripa care să facă tot mai multe victime şi în România, astfel că zeci de oameni ajung la spital sau la cabinetele medicilor de familie pentru tratament. Principalele simptome ale bolii sunt febra, durerile de cap şi tusea excesivă.

Trebuie să ştiţi că medicii nu recomandă automedicaţia şi administrarea pastilelor după ureche, iar cel mai bine este să vă prezentaţi la doctorul de familie. Însă, pentru a scăpa de disconfortul dat de simptomele gripei, precum tusea, există remedii naturiste eficiente, la care puteţi apela.

Citeşte şi: Creşte numărul îmbolnăvirilor. Cum faci diferenţa între gripă şi o banală răceală

Iată care sunt alimentele care te scapă imediat de tuse:

Ceapă

Da, puteţi trata tusea cu succes folosind ceapă, atât sub formă de sirop cât şi sub formă de ceai, notează secretele.com. Pentru ceai, fierbeţi ceapă şi adăugaţi o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă şi puţînă miere de albine. Ideal este să consumaţi patru căni pe zi. Dacă optaţi pentru siropul de ceapă, trebuie să ştiţi că acesta ajută şi la decongestionarea cailor respiratorii, dar reduce şi febra şi combate tusea seacă.

Ridiche neagră

Indiferent dacă tusea care va supără este seacă sau productivă (cu expectoraţie), ridichea neagră este răspunul problemei voastre. Puteţi cumpără siropul de ridiche neagră din farmacii naturiste, dar la fel de bine îl puteţi prepară în casă. Tăiaţi frunzele şi în scobitură rămasă adăugaţi câteva linguri de miere şi lăsăţi la macerat peste noapte. De a două zi, puteţi începe administrarea cu 3-6 linguriţe, de preferinţă între mese, mai scrie sursa citată.

Miere

Pe lângă folosirea în combinaţie cu sucul de lămâie sau hreanul, mierea de albine este indicată în cazul tusei pentru proprietăţile sale calmante. Mai mult, mierea de albine are aceeaşi putere de vindecare că şi dextrometorfanul, un ingredient activ folosit de majoritatea siropurilor împotriva tusei. Mai puteţi amestecă mierea cu tinctura de propolis sau cu suc de ridiche neagră tot pentru calmarea şi combaterea tusei.

Citeşte şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

Hrean

Sezonul rece este unul dintre cei mai mari duşmani ai sistemului imunitar, însă mulţi specialişti recomandă hreanul drept un antibiotic natural şi o sursă importantă de calciu, magneziu, vitamina C. Toate acestea sunt eficiente în lupta cu stafilococii şi streptococii dar prezintă şi proprietăţi expectorante. Pentru calmarea tusei, cea mai bună metodă este să consumaţi rădăcina de hrean rasă, în amestec cu mierea de albine.

Lămâie

Mulţi medici naturisti sunt de acord că cel mai bun remediu pentru tuşe este reprezentat de siropul de lămâie şi miere preparat în casă. De exemplu, puteţi amestecă sucul de la una sau două lămâi cu două sau trei linguriţe de miere de albine. Siropul rezultat are proprietăţi calmante dar în acelaşi timp şi dezinfectante, însă aveţi grijă să nu mai consumaţi nimic cel puţin 30 de minute după administrarea siropului.