Ceaiul de hibiscus are efecte uimitoare

Florile de hibiscus au fost folosite de-a lungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate. Aşadar, dacă vrei să tratezi afecţiuni renale şi digestive, ceaiul de hibiscus este recomandat, pentru că are un puternic efect relaxant şi răcoritor.
Cum prepari cel mai aromat ceai de hibiscusAi nevoie de:
-½ de cană de
de hibiscus uscate
-6 căni de apă
-6 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Pune pe foc oală cu cele şase ceşti de apă. După ce apa a început să fiarbă,adaugă frunzele de hibiscus şi redu focul. Acoperă vasul şi lasă-l să facă infuzie aproximativ 15 minute. Amestecă în ceai cu o lingură la fiecare câteva minute.
După 15 minute,apa ar fi trebuit să absoarbă aroma florilor de hibiscus,iar culoarea să devină mai
. Adaugă zahărul şi amestecă din nou,astfel încât zahărul să fie complet dizolvat.
Lasă ceaiul să se răcească 7-10 minute. Strecoară băutura caldă într-o vas de sticlă special pentru ceai. Las-o să se răcească încă 45 de minute,până când devine complet rece.
Adaugă în ceai gheaţă. Are un gust deosebit de bun şi aromat atunci când este combinat cu gheaţă. În plus,ceaiul de hibiscus rece este recomandat spre consum pe timpul verii,deoarece are efect răcoritor.
Ceaiul de hibiscus ajută la:
-Menţinerea tensiunii arteriale în limite normale;
-Eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp;
-Prevenirea afecţiunilor sistemului respirator;
-Protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.