Ceaiul din frunze de nuc detoxifică sistemul limfatic

1 77326 original jpg jpeg

Funcţia principală a sistemului limfatic este de a curăţa celulele şi ţesuturile din corp, eliminând toxinele şi agenţii infecţioşi care pot provoca boli. În plus, ajută la producerea celulelor albe din sânge care, împreună cu sistemul imunitar, protejează organismul de posibilii factori externi.

Cu toate acestea, sistemul limfatic poate avea probleme de funcţionare şi provoacă dezvoltarea de boli din cauza acumulării de toxine. Însă, există nenumărate remedii care, combinate cu un stil de viaţă sănătos, ajută la procesul de curăţare. Iată câteva dintre ele.

Ceaiul din frunze de nuc

Proprietăţile diuretice şi de curăţare ale frunzelor de nuc sunt perfecte pentru îmbunătăţirea funcţiei sistemului limfatic. În plus, compuşii naturali descompun toxinele reducând în acelaşi timp inflamaţia.

Ai nevoie de:

- 2-3 frunze de nuc (uscate)

- 250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert într-un ibric. Adaugă frunzele când apa fierbe şi mai lasă 5 minute. Ia vasul de pe foc şi acoperă-l cu o farfurie. Lasă-l să facă infuzie - 15 minute - după care stoarce ceaiul şi toarnă-l în ceaşcă. Împarte băutura în două. Prima ceaşcă se bea la micul dejun, iar a doua seara. Continuă să bei ceai din frunze de nuc 20 de zile.

Ceai de gălbenele

Gălbenelele sunt cunoscute pentru proprietăţile antibiotice şi revigorante. Ceaiul de gălbenele este bun pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism şi menţinerea sub control a lichidului limfatic.

Ai nevoie de:

- 250 ml apă

- 1 lingură de flori de gălbenele

Mod de preparare:

Pune apa la fiert într-un ibric, adaugă florile uscate când fierbe şi apoi ia-l de pe foc. Lasă-l până ajunge la temperatura camerei, apoi strecoară băutura. Se bea o ceaşcă de ceai de gălbenele zilnic, timp de două săptămâni.

Ceai de turmeric şi ghimbir

Turmericul, ghimbirul şi lămâia conţin agenţi antiinflamatori. Această băutură naturală întăreşte sistemul imunitar şi cel limfatic, eliminând mai uşor toxinele şi alte deşeuri acumulate în organism. În plus, cele trei sunt surse importante de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care susţin starea de sănătate generală.

Ai nevoie de:

- ½ lingură de pudră de turmeric

- 1 lingură de ghimbir ras

- 250 ml apă

- ½ de lămâie (sucul)

Mod de preparare:

Pune într-o oală mică apa, ghimbirul şi pudra de turmeric. Lasă-le să fiarbă la foc mic. Îndepărtează vasul de pe foc, strecoară şi pune băutura într-o cană. Adaugă sucul de lămâie şi apoi amestecă cu o lingură. Se bea o ceaşcă de ceai din ghimbir la micul dejun, 7 zile.