Ceaiuri bune pentru plămâni. 8 infuzii ca să respiri fără probleme

pneumonie simptome şi tratament jpeg

Aerul poluat, fumul de ţigară şi răcelile îţi pot îmbolnăvi plămânii. Pentru calmarea bronşitelor, pneumoniilor ori a tusei iritante, apelează la cateva ceaiuri bune pentru plămâni, ceaiuri care desfundă căile respiratorii.

1. Ceaiuri bune pentru plămâni - Ceai de busuioc pentru sanatatea plamanilor

Busuiocul conţine taninuri,mucilagii şi ulei esenţial,fiind de un real ajutor în tulburările căilor respiratorii. Ceaiul de busuioc are acţiuni antiseptice,antispastice şi înlătură excesul de mucus din plămâni şi bronhii. Îl pregăteşti dintr-o lingură de frunze şi flori pe care le opăreşti în 250 ml de apă. Bei câte o cană de ceai după mesele principale.

2. Ceaiuri bune pentru sănătatea plămânilor- Ceai de isop

Dacă suferi de afecţiuni cronice ale căilor respiratorii,apelează la ceaiul de isop,deoarece este  bronhodilatator şi stimulent al secreţiilor bronhice. Îl prepari din 5-10 g de flori de isop la 250 ml de apă clocotită. Consumi câte două ceaiuri pe zi,până vezi îmbunătăţiri.

3. Ceaiuri bune pentru plămâni - Ceaiul de podbal

Este bun pentru sănătatea plămânilor,întrucât are proprietăţi emoliente şi expectorante. Ceaiul este indicat în afecţiunile pulmonare cronice şi în astmul bronşic. Îl obţii din 15 g de flori sau frunze peste care torni o cană cu apă fiebinte. Consumi la două ore câte o lingură de ceai.

4. Ceaiul de şovârv

Şovârvul este bogat în ulei volatil,timol şi tanin şi are proprietăţi bronhodilatoare. În caz de tuse,astm ori bronşită,bea ceai de şovârv. Pentru prepararea acestuia ai nevoie de  15 g de vârfuri înflorite mărunţite la 200 ml de apă clocotită. Se iau trei-patru linguri de ceai înainte de masă.

5. Ceaiuri bune pentru plămâni - Ceaiul de ciuboţica-cucului

Expectorant şi calmant al tusei,ceaiul de ciuboţica-cucului este indicat în bronşite şi pneumonii. Pui într-un vas 1 linguriţă şi jumătate de plantă,peste care torni 250 ml de apă clocotită. Bei câte două căni pe zi.

6. Ceaiul de măceşe

Pentru îmbunătăţirea circulaţiei de la nivelul plămânilor,consumă un ceai pe care îl pregăteşti dintr-un amestec din două linguriţe de măceşe şi câte una de seminţe de pătrunjel şi rostopască la două căni de apă clocotită. Cura durează şase săptămâni,timp în care bei câte o cană de ceai de două ori pe zi,înainte de masă.

7. Ceaiuri bune pentru plămâni - Ceaiul de nalbă

Pentru că planta are acţiune decongestivă şi expectorantă,ceaiul care se obţine din frunzele şi florile uscate de nalbă este indicat în eliberarea mucozităţilor din căile respiratorii. Îl prepari dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită. Bea două căni pe zi,până te simţi mai bine.

8. Ceaiul de cimbru

Conţine ulei volatil,taninuri,mucilagii şi substanţe amare,care ameliorează simptomele bronşitelor acute,a virozelor rspiratorii şi a tusei. Ceaiul îl prepari dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte. Se beau două căni pe zi.

Atenţie!Remediile pe bază de cimbru nu sunt indicate femeilor însărcinate.

Ceaiuri bune pentru plămâni - Idei Click! pentru femei

Dacă vrei să ai plămâni sănătoşi,fă o dată pe săptămână o baie fierbinte. Prin transpiraţie,vei pierde multe toxine. Obţii acelaşi lucru şi dacă practici sport periodic.

Dacă suferi de o afecţiune pulmonară,încearcă să mănânci cât mai puţine produse lactate,întrucât cazeina,o proteină din lapte,poate favoriza apariţia mucusului în plămâni,În schimb,consumă alimente bogate în magneziu,cum sunt cerealele integrale,legumele verzi şi bananele.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg