Ceapa – întrebuinţări mai puţin ştiute

1 67644 original jpg jpeg

Ceapa este un remediu pentru multe probleme de sănătate. Este de ajutor în vărsături severe şi, pentru că are proprietăţi antibiotice, întăreşte sistemul imunitar.

Bogată în sulf,ceapa are proprietăţi antibiotice şi antiseptice. Mai mult,conţine quercetină,un  antioxidant care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.

Cure naturale cu ceapă

Afecţiunile respiratorii se ameliorează în urma unui tratament cu suc de ceapă,deoarece alimentul este expectorant. Ceapa este de folos în scăderea nivelul de colesterol,protejează inima,ameliorează durerile provocate de artrită şi este recomandată suferinzilor de diabet zaharat,datorită compuşilor care se găsesc în compoziţia sa.

În ce tratamente poţi folosi ceapă:

congestie în piept:zdrobeşte o ceapăşi toarnă peste ea 4-5 picături de ulei de nucă de cocos. Pune amestecul într-un tifon,aşază-l pe piept şi acoperă cu un prosop. Lasă să acţioneze 30 de minute.

colici:fierbe o ceapă galbenă tăiată în patru. Lasă amestecul să se răcească,după care strecoară. Dă copilului o linguriţă de ceai de ceapă în fiecare oră,până când vezi că se simte mai bine.

dureri/ infecţie de urechi:taie o ceapă şi aşaz-o într-o şosetă subţire. Rulează şi ţine-o la ureche,până când durerea a dispărut.

tăieturi:curăţă o ceapă mică şi pune un strat pe tăietură,pentru a opri sângerarea. Ceapa acţionează şi ca antiseptic pentru rană.

tuse:curăţă o ceapa mare şi tai-o e în jumătate. Pune peste fiecare strat de ceapă o lingură de zahăr brun şi acoper-o pentru o oră. Consumă preparatul de două ori pe zi,pentru a scăpa de tuse.

febră:taie ceapa felii subţiri. Masează-ţi picioarelor cu ulei de nucă de cocos,după care pune felii subţiri pe talpă şi înveleşte piciorul cu folie transparentă. Îmbracă şosete peste noapte.

purifică aerului:pune din loc în loc în casă bucăţi de ceapă pentru a purifica aerul de virusuri şi bacterii.

vomă:dă prin răzătoarea mică o ceapă de mărime potrivită. Pune ceapa într-un tifon pentru a obţine suc. Prepară o ceaşcă de ceai puternic de mentă şi lasă-l să se răcească. Bea 2 linguriţe de suc de ceapă şi aşteaptă 5 minute,după care bea 2 linguriţe de ceai de mentă rece şi stai din nou 5 minute. Repetă tratamentul,până dispar toate simptomele.  



Recente

ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg