Cele mai bune ceaiuri contra balonării. TOP 7 infuzii salvatoare

cele mai bune ceaiuri contra balonării jpeg

Durerile de burtă şi balonarea îţi dau toată ziua peste cap, nu-i aşa? Dacă senzaţia de abdomen voluminos, însoţită de crampe, apare frecvent, foloseşte infuzii din plante. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri contra balonării.

Balonarea sau meteorismul abdominal este o tulburare intestinală cauzată de acumularea de gaze. Poate fi un simptom al unor afecţiuni ale ficatului, stomacului sau pancreasului. Factori agravanţi sunt mesele îmbelşugate, consumul de dulciuri, stresul sau anumite tulburări de natură hormonală. În tratarea balonării este important să elimini factorii care duc la apariţia ei. Leacurile din plante ajută la alinarea simptomelor. Vorbitul în timpul mesei facilitează aerofagia (înghiţirea aerului), ceea ce duce la balonare.

Cele mai bune ceaiuri contra balonării sunt următoarele:

1. Cele mai bune ceaiuri contra balonării - Ceaiul de salvie stimulează digestia

Salvia contribuie la eliminarea gazelor de fermentaţie din tubul digestiv, prevenind apariţia balonării. Stimulează apetitul şi duce la o bună funcţionare a aparatului digestiv. Ceaiul de salvie este folosit în tratarea colicilor, spasmelor intestinale, crampelor şi indigestiei. Se prepară prin infuzie, dintr-o lingutiţă de frunze mărunţite la 100 g apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Nu se recomadă mamelor care alăptează. În bolile ficatului, stimulează secreţia bilei.

2. Ceaiul de fenicul potoleşte crampele

Ceaiul de fenicul poate fi trecut şi el pe lista cu cele mai bune ceaiuri contra balonării. Seminţele de fenicul pot fi preparate sub formă de ceai, prin infuzie. Feniculul absoarbe gazele şi potoleşte crampele, atât la sugari cât şi la adulţi. Restabileşte pofta de mâncare. Infuzia se prepară din 5-6 seminţe, la o căniţă cu apă fierbinte, pentru sugari, şi dintr-o jumătate de linguriţă de seminţe la o cană cu apă clocotită, pentru adulţi. Se beau 1-2 căni pe zi.

3. Cele mai bune ceaiuri contra balonării - Ceaiul de chimen elimină gazele

Chimenul favorizează eliminarea gazelor din intestin. Astfel, infuzia preparată dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe la o ceaşcă cu apă are proprietatea de a elimina gazele din stomac la cei care suferă de balonări, reglează funcţiile stomacului, combate inflamaţiile intestinale, calmează colicile şi măreşte diureza.

4. Ceaiul de ghimbir reduce spasmele

Rădăcina de ghimbir stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale. Ceaiul de ghimbir se prepară prin infuzie (10 minute), din 10 g rădăcină rasă la 300 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi.

5. Cele mai bune ceaiuri contra balonării - Ceaiul de busuioc, efect antiseptic

Datorită efectelor antiseptice ale uleiului volatil pe care-l conţine, busuiocul se recomandă în tulburări gastro-intestinale. Se prepară un ceai din 1-2 linguriţe de plantă proaspătă mărunţită, la 250 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute, se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese.

6. Ceaiul de tei stimulează secreţia bilei

Ceaiul de tei este şi el unul dintre cele mai bune ceaiuri contra balonării. Florile de tei, asociate cu muşeţel şi mentă, uşurează digestia şi tonifică stomacul. Infuzia de tei măreşte diureza şi stimulează secreţia biliară. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori la 250 g apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri călduţe pe zi, îndulcite cu miere sau zahăr.

7. Cele mai bune ceaiuri contra balonCeaiul de muşeţel, bun pentru colici

Infuzia de

calmează spasmele stomacale. Se în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor. Se prepară din 2 linguriţe de flori de muşeţel, peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Mersul pe jos şi exerciţiile fizice ajută la eliberarea gazelor din intestin şi ameliorează starea de disconfort.Recente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg