Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. De ce să le consumi mai des?

O alternativă excelentă la o omletă, produse de patiserie sau covrigi, cerealele sunt mai sănătoase, prelungesc senzaţia de saţietate şi dau energie. Află ce tip de cereale este cel mai potritivit pentru a-ți începe dimineața în cel mai bun mod!

image

Specialiştii au demonstrat deja că micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece este prima doză de alimente pe care organismul o primeşte după o perioadă ceva mai lungă în care şi-a consumat energia sau nu a primit surse de energie.

Cerealele sunt ingrediente care câștigă o popularitate tot mai mare printre alimentele necesare la primele ore după trezire datorită faptului că furnizează energie într-un mod sănătos. Dintre acestea, unul care se remarcă prin gustul plăcut și valoarea nutritivă importantă.

Acest tip de cereale îţi dau energie la începutul zilei!

Fulgii de ovăz oferă efecte benefice organismului, mai ales dacă sunt consumaţi când te trezești. Conform Cronista, Departamentul pentru Agricultură al SUA evidențiază conținutul important de carbohidrați al ovăzului, ceea ce îl face un aliment energetic.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate

Printre elementele nutritive pe care le conţine se remarcă fierul, magneziul, potasiul, zincul, vitaminele din complexul B și fibrele. Acesta din urmă este apreciat pentru prevenirea dereglărilor digestive.

Reţine!

Ovăzul este o opțiune ideală şi mai sănătoasă pentru a înlocui alte cereale procesate sau cu adaos de zahăr sau ciocolată.

Cum să mănânci fulgii de ovăz la masa de dimineaţă

Dacă nu-ţi place ovăzul, pentru a deveni unul dintre ingredientele pe care le alegi mai des mai micul-dejun, este bine să-l incluszi în combinații care să-ţi permită să-i explorezi versatilitatea și să guşti arome noi. De exemplu, ai putea să fierbi fulgi sau tărâţe de ovăz în lapte sau apă, urmând să-i îndulceşti cu fructe proaspete sau uscate, miere, seminţe crude, făină de roşcove, cacao sau scorțișoară.

Vezi şi: Cele mai bune alimente pe care le poți mânca pe stomacul gol

Preferi un mic-dejun rece? Amestecă tărâţe de ovăz cu fructe mărunţite şi iaurt, pune-le la frigider şi bucură-te a doua zi o masă rapidă şi răcoritoare.

Pentru cei care îşi doresc un preparat dulce la prima masă a zilei sunt potrivite clătitele umplute cu gem şi tărâţe de ovăz sau fursecurile cu fulgi de ovăz care pot fi şi o gustare care dă energie.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg
Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg