Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. De ce să le consumi mai des?

O alternativă excelentă la o omletă, produse de patiserie sau covrigi, cerealele sunt mai sănătoase, prelungesc senzaţia de saţietate şi dau energie. Află ce tip de cereale este cel mai potritivit pentru a-ți începe dimineața în cel mai bun mod!

image

Specialiştii au demonstrat deja că micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece este prima doză de alimente pe care organismul o primeşte după o perioadă ceva mai lungă în care şi-a consumat energia sau nu a primit surse de energie.

Cerealele sunt ingrediente care câștigă o popularitate tot mai mare printre alimentele necesare la primele ore după trezire datorită faptului că furnizează energie într-un mod sănătos. Dintre acestea, unul care se remarcă prin gustul plăcut și valoarea nutritivă importantă.

Acest tip de cereale îţi dau energie la începutul zilei!

Fulgii de ovăz oferă efecte benefice organismului, mai ales dacă sunt consumaţi când te trezești. Conform Cronista, Departamentul pentru Agricultură al SUA evidențiază conținutul important de carbohidrați al ovăzului, ceea ce îl face un aliment energetic.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate

Printre elementele nutritive pe care le conţine se remarcă fierul, magneziul, potasiul, zincul, vitaminele din complexul B și fibrele. Acesta din urmă este apreciat pentru prevenirea dereglărilor digestive.

Reţine!

Ovăzul este o opțiune ideală şi mai sănătoasă pentru a înlocui alte cereale procesate sau cu adaos de zahăr sau ciocolată.

Cum să mănânci fulgii de ovăz la masa de dimineaţă

Dacă nu-ţi place ovăzul, pentru a deveni unul dintre ingredientele pe care le alegi mai des mai micul-dejun, este bine să-l incluszi în combinații care să-ţi permită să-i explorezi versatilitatea și să guşti arome noi. De exemplu, ai putea să fierbi fulgi sau tărâţe de ovăz în lapte sau apă, urmând să-i îndulceşti cu fructe proaspete sau uscate, miere, seminţe crude, făină de roşcove, cacao sau scorțișoară.

Vezi şi: Cele mai bune alimente pe care le poți mânca pe stomacul gol

Preferi un mic-dejun rece? Amestecă tărâţe de ovăz cu fructe mărunţite şi iaurt, pune-le la frigider şi bucură-te a doua zi o masă rapidă şi răcoritoare.

Pentru cei care îşi doresc un preparat dulce la prima masă a zilei sunt potrivite clătitele umplute cu gem şi tărâţe de ovăz sau fursecurile cu fulgi de ovăz care pot fi şi o gustare care dă energie.

FOTO: Shutterstock



Recente

Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg