Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. De ce să le consumi mai des?

O alternativă excelentă la o omletă, produse de patiserie sau covrigi, cerealele sunt mai sănătoase, prelungesc senzaţia de saţietate şi dau energie. Află ce tip de cereale este cel mai potritivit pentru a-ți începe dimineața în cel mai bun mod!

image

Specialiştii au demonstrat deja că micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece este prima doză de alimente pe care organismul o primeşte după o perioadă ceva mai lungă în care şi-a consumat energia sau nu a primit surse de energie.

Cerealele sunt ingrediente care câștigă o popularitate tot mai mare printre alimentele necesare la primele ore după trezire datorită faptului că furnizează energie într-un mod sănătos. Dintre acestea, unul care se remarcă prin gustul plăcut și valoarea nutritivă importantă.

Acest tip de cereale îţi dau energie la începutul zilei!

Fulgii de ovăz oferă efecte benefice organismului, mai ales dacă sunt consumaţi când te trezești. Conform Cronista, Departamentul pentru Agricultură al SUA evidențiază conținutul important de carbohidrați al ovăzului, ceea ce îl face un aliment energetic.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate

Printre elementele nutritive pe care le conţine se remarcă fierul, magneziul, potasiul, zincul, vitaminele din complexul B și fibrele. Acesta din urmă este apreciat pentru prevenirea dereglărilor digestive.

Reţine!

Ovăzul este o opțiune ideală şi mai sănătoasă pentru a înlocui alte cereale procesate sau cu adaos de zahăr sau ciocolată.

Cum să mănânci fulgii de ovăz la masa de dimineaţă

Dacă nu-ţi place ovăzul, pentru a deveni unul dintre ingredientele pe care le alegi mai des mai micul-dejun, este bine să-l incluszi în combinații care să-ţi permită să-i explorezi versatilitatea și să guşti arome noi. De exemplu, ai putea să fierbi fulgi sau tărâţe de ovăz în lapte sau apă, urmând să-i îndulceşti cu fructe proaspete sau uscate, miere, seminţe crude, făină de roşcove, cacao sau scorțișoară.

Vezi şi: Cele mai bune alimente pe care le poți mânca pe stomacul gol

Preferi un mic-dejun rece? Amestecă tărâţe de ovăz cu fructe mărunţite şi iaurt, pune-le la frigider şi bucură-te a doua zi o masă rapidă şi răcoritoare.

Pentru cei care îşi doresc un preparat dulce la prima masă a zilei sunt potrivite clătitele umplute cu gem şi tărâţe de ovăz sau fursecurile cu fulgi de ovăz care pot fi şi o gustare care dă energie.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg