Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. De ce să le consumi mai des?

O alternativă excelentă la o omletă, produse de patiserie sau covrigi, cerealele sunt mai sănătoase, prelungesc senzaţia de saţietate şi dau energie. Află ce tip de cereale este cel mai potritivit pentru a-ți începe dimineața în cel mai bun mod!

image

Specialiştii au demonstrat deja că micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece este prima doză de alimente pe care organismul o primeşte după o perioadă ceva mai lungă în care şi-a consumat energia sau nu a primit surse de energie.

Cerealele sunt ingrediente care câștigă o popularitate tot mai mare printre alimentele necesare la primele ore după trezire datorită faptului că furnizează energie într-un mod sănătos. Dintre acestea, unul care se remarcă prin gustul plăcut și valoarea nutritivă importantă.

Acest tip de cereale îţi dau energie la începutul zilei!

Fulgii de ovăz oferă efecte benefice organismului, mai ales dacă sunt consumaţi când te trezești. Conform Cronista, Departamentul pentru Agricultură al SUA evidențiază conținutul important de carbohidrați al ovăzului, ceea ce îl face un aliment energetic.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu fibre pentru slăbit, o reală sursă de sănătate

Printre elementele nutritive pe care le conţine se remarcă fierul, magneziul, potasiul, zincul, vitaminele din complexul B și fibrele. Acesta din urmă este apreciat pentru prevenirea dereglărilor digestive.

Reţine!

Ovăzul este o opțiune ideală şi mai sănătoasă pentru a înlocui alte cereale procesate sau cu adaos de zahăr sau ciocolată.

Cum să mănânci fulgii de ovăz la masa de dimineaţă

Dacă nu-ţi place ovăzul, pentru a deveni unul dintre ingredientele pe care le alegi mai des mai micul-dejun, este bine să-l incluszi în combinații care să-ţi permită să-i explorezi versatilitatea și să guşti arome noi. De exemplu, ai putea să fierbi fulgi sau tărâţe de ovăz în lapte sau apă, urmând să-i îndulceşti cu fructe proaspete sau uscate, miere, seminţe crude, făină de roşcove, cacao sau scorțișoară.

Vezi şi: Cele mai bune alimente pe care le poți mânca pe stomacul gol

Preferi un mic-dejun rece? Amestecă tărâţe de ovăz cu fructe mărunţite şi iaurt, pune-le la frigider şi bucură-te a doua zi o masă rapidă şi răcoritoare.

Pentru cei care îşi doresc un preparat dulce la prima masă a zilei sunt potrivite clătitele umplute cu gem şi tărâţe de ovăz sau fursecurile cu fulgi de ovăz care pot fi şi o gustare care dă energie.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg