Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi stafide. Trebuie să-i încerci!

Aceşti biscuiţi cu stafide şi fulgi de ovăz reprezintă o gustare perfectă la un ceai sau o cafea pentru oricine îţi trece pragul pe neaşteptate.

image

Moi și consistenţi, aceşti biscuiţi cu ovăz şi stafide vor avea, cu siguranţă, un succes uriaș și în casa ta. Îi poţi prepara şi împreună cu copiii, în serile din timpul săptămânii sau în zilele de weekend, când ai mai mult timp la dispoziţie.

Oricât de mult ţi-ar plăcea biscuiţii cu ciocolată, cei cu stafide şi ovăz sunt deosebiţi şi mult mai prietenoşi cu silueta, dacă adaugi ceva mai puţin zahăr în compoziţie.

Ştiai că poţi bea cafea cu ovăz, ba chiar este o combinaţie ideală pentru cei care suferă de boală de reflux, probleme digestive ori cei care îşi iau cafeaua pe stomacul gol? Cafeina din cafea poate afecta producția de insulină la persoanele cu diabet. Prin urmare, ovăzul stabilizează fluctuațiile zahărului din sânge. Potrivit Medical News Today, ovăzul îţi conferă fibre, vitamine, minerale, antioxidanți. Dacă îl consumi zilnic, acesta combate inflamația, crește energia și accelerează metabolismul.

Ingrediente:

125 g făină

½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

¼ linguriţă sare

150 g fulgi de ovăz

100 g margarină vegetală

100 g zahăr brun

50 g zahăr granulat

1 lingură făină de seminţe de in

3 linguri apă caldă

1 plic zahăr vanilat

150 g stafide

Te-ar mai putea interesa: Ştrudel cu stafide şi mac

Mod de preparare

Freci făina de seminţe de in cu apă şi o laşi la hidratat. Amesteci făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugi fulgii de ovăz și dai deoparte. Separat, mixezi margarina vegetală cu zahărul brun și zahărul granulat circa două minute.

Pui făina de seminţe de in și zahărul vanilat și omogenizezi. La final, înglobezi stafidele. Acoperi aluatul cu folie alimentară şi-l dai la rece o jumătate de oră.

Vezi şi: Tartă cu caise şi fulgi de ovăz

Tapetezi o tavă şi preîncălzeşti cuptorul. Între timp, formezi bile din aluat. Le aşezi în tavă şi le aplatizezi uşor cu degetele, lăsând spaţiu între biscuiţi. Îi dai la copt circa 10-15 minute. Procedezi asemănător cu aluatul rămas.

FOTO: Shuttrestock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg