Cele mai bune fructe care subţiază talia. Care dintre ele alungă poftele culinare şi favorizează slăbirea

Antioxidanţi, elemente nutritive, acestea sunt oferite de fructe. Acestea sunt importante şi pentru lupta împotriva cancerului. În încercarea de a slăbi, multe fructe sunt eliminate din dietă, însă aceasta poate avea tocmai efectul opus.

fructe jpeg

Fructele proaspete, întregi, ajută la reducerea grăsimii din zona taliei şi ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt în mod natural sărace în calorii, cu aport semnificativ de apă. Sunt şi antiinflamatoare, ceea ce poate ajuta în pierderea grăsimilor. Inflamaţia creşte depunerea grăsimilor în organism, în special în talie, în timp ce alimentele antiinflamatoare, ca fructele, ajută la arderea grăsimilor”, a declarat Dana Ellis Hunnes, nutriţionist la UCLA Medical Center. Tot ea a arătat că orice fruct proaspăt este bun pentru a slăbit şi a-ţi menţine sănătatea, datorită conţinutului lor de apă şi a aportului caloric redus. Ea te sfătuieşte să eviţi sau să consumi puţine fructe uscate, cu un aport caloric mai mare. Potrivit Eatthis.com, nutriţionista a indicat anumite fructe care te-ar putea susţine să scapi de kilogramele în plus.

Merele previn inflamaţiile şi îngrăşarea

Cunoscute pentru compuşi anti-cancer, merele au capacitatea de a restabili echilibrul microbian de la nivel intestinal. Fibrele şi polifenolii din coaja şi miezul merelor întregi sunt fermentate când ajung în colon unde favorizează dezvoltarea bacteriilor sănătoase, ceea ce ajută la reducerea inflamaţiei care contribuie la apariţia obezităţii. Oamenii de ştiinţă au observat că aceia care au ajuns la obezitate au tendinţa de a avea probleme cu flora intestinală.

Citeşte şi:

Cum eliminăm pesticidele din fructe şi legume

Pofte culinare exagerate? Cele mai bune alimente care dau saţietate, ideale în dieta de slăbit

Grepfrutul reduce colesterolul şi greutatea corporală

Ştiai că o jumătate de grapefrut conţine circa 40 de calorii şi 4,5 grame de pectină, cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Datorită antioxidanţilor pe care îi conferă, grepfrutul este asociat cu o reducere a greutăţii corporale. Consumul unei jumătăţi de grepfrut înainte de masă a fost asociat cu o pierdere de circa 3,5 kilograme în 3 luni. Rezistenţa la insulină a fost, de asemenea, îmbunătăţită de grapefrutul mâncat ca atare.

Fructele de pădure scad apetitul culinar

O mână de afine este cea mai bună alegere pentru o gustare în timpul dietei de slăbit. Te va împiedica să mănânci în exces la cină. Într-un studiu, unor femei cu vârste sub 30 de ani li s-a oferit fie o gustare cu fructe de pădure diverse, fie una cu bomboane care conţin acelaşi număr de calorii ca fructele. După o oră, femeile au luat o cină constând în paste, iar cercetătorii au observat cât de mult au mâncat. S-a dovedit că femeile care au mâncat fructe de pădure au consumat în medie cu 133 de calorii mai puţine la cină, ceea ce a determinat oamenii de ştiinţă să ajungă la concluzia că gustarea care constă în fructe de pădure înainte de cină ar putea fi o metodă simplă de control a greutăţii.

@shutterstock