Cele mai bune remedii pentru arsurile solare

1 74759 original jpg jpeg

Suntem la începutul sezonului estival, aşa că ai mare grijă! Dacă stai prea mult la soare fără să foloseşti protecţie solară, poţi să te alegi cu arsuri solare. În cazul în care se întâmplă asta, ţine cont de recomandările noastre în tratarea lor.

Foloseşte comprese cu lapte

Sunt foarte utile în tratarea arsurilor solare datorită grăsimilor care se găsesc în lapte. Cufundă un prosop într-un castron cu lapte rece,apoi pune-l pe zonele afectate. Laptele va ajuta la crearea unei pelicule,care reduce căldura,durerea şi sensibilitatea.

Întinde vaselină

Când ai arsuri solare,este important să-ţi menţii pielea hidratată,pentu a atenua durerea şi accelera procesul de vindecare. Un truc extraordinar la care poţi să apelezi este să pui vaselină în frigider. După câteva minute,scoate tubul şi aplică produsul pe arsurile solare. Vaselina va ajuta la restabilirea barierei pielii,accelerând procesul de vindecare.

Citeşte şi:Cum previi arsurile solare şi cum le tratezi

Fă o baie cu fulgi de ovăz

Una dintre cele mai grave efecte secundare ale unei arsuri solare este mâncărimea pielii. Pentru a stopa disconfortul şi a calma arsurile,fă o baie călduţă în care ai pus o ceaşcă de fulgi de ovăz fin măcinat. Ovăzul este un umectant,ceea ce înseamnă că ajută la hidratarea pielii,şi conţine compuşi care inhibă inflamaţia.

Fă-ţi propria cremă

Ca să uşurezi durerea provocată de arsurile solare, pisează o aspirină şi adaugă o lingură de apă rece. Omogenizează ingredientele,până când obţii o pastă. Aplic-o pe zona afectată şi las-o să acţioneze câteva minute. Îndepărtează pasta de pe piele cu apă din abundenţă.  

Citeşte şi:Crema naturistă care combate vergeturile,petele maronii şi arsurile solare minore

Aplică oţet de mere

Oţetulde cidru de mere este un remediu eficient când vine vorba de erupţii şi arsuri solare. Acest lucru se datorează faptului că oţetul de cidru de mere poate fi folosit pentru a detoxifica pielea,fiind antimicotic şi antiseptic. Pune o linguriţă de oţet de cidru de mere pe o dischetă demachiantă,pe care o aplici pe zona cu probleme. Repetă procedeul până când vezi îmbunătăţiri.

Credit foto:www.livescience.com