Cele mai bune reţete antirăguşeală

1 71189 original jpg jpeg

Îţi pierzi vocea şi abia mai poţi vorbi, ai gâtul iritat şi roşu? Răcelile, virozele şi laringitele, sunt adesea de vină petru apariţia răguşelii. Vestea bună este că îi poţi veni de hac numaidecât cu remediile naturale.

Şodoul,balsam pentru gât

Unul dintre cele mai puternice remedii contra guturaiului însoţit de răguşeală pe care cu siguranţă ţi-l aminteşti din copilăria petrecută la bunici este şodoul. Într-un bol,pui un gălbenuş şi două linguriţe de miere şi baţi bine,până când se omogenizează. Separat,încălzeşti 100 ml de lapte,apoi îl torni peste ou,amestecând continuu. Bei de două ori pe zi,iar efectele se vor simţi de la prima administrare,căci va calma mucoasele iritate.

Suc de ridiche neagră

Un leac eficient împotriva răguşelii cauzate mai ales de viroze şi răceli este ridichea neagră,bogată în vitaminele A,B şi C,dar şi în potasiu,calciu şi magneziu,minerale de care organismul are nevoie când este slăbit. Scobeşti o ridiche de mărime potrivită,apoi umpli golul format cu câteva linguriţe de zahăr.

Laşi 24 de ore  la macerat,într-un loc întunecat,ca să se formeaze un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi,până când te lasă durerea de gât.

Ceai din foi de ceapă

Eficienţă dovedită împotriva răguşelii are şi banala ceapă. Are proprietăţi calmante şi este un bun expectorant. Cureţi de foi o ceapă potrivită,apoi o pui la fiert,zece minute. Îndulceşti ceaiul cu o linguriţă sau două de miere. Remediul se administrează de trei ori pe zi.

Gargară cu apă sărată

Ca să scapi cât mai repede de răguşeală,poţi apela la gargara cu apă sărată. Într-un pahar cu apă călduţă pui o linguriţă de sare de mare şi faci gargară,de două ori pe zi. Sarea este recunoscută pentru proprietăţile sale care reduc inflamaţia şi iritaţia gâtului.

Pentru a face gargară,poţi apela şi la infuzie de schinduf. Peste o linguriţă de pulbere de schinduf torni o cană cu apă fierbinte,apoi laşi la infuzat 15 minute. Faci gargara de trei-patru ori pe zi.

Infuzie  de cimbru

Ştiai că infuzia de cimbru,plantă medicinală bogată în taninuri,uleiuri vegetale şi mucilagii,are puterea de a-ţi reda vocea? Pui două linguriţe de cimbru mărunţit într-o cană,apoi torni apă fierbinte. Laşi să infuzeze zece minute,după care bei. Infuzia se consumă o dată sau de două ori pe zi,până la vindecare.

Idei Click!pentru femei

Dacă eşti răguşită,nu consuma băuturi acidulate,prea reci sau prea fierbinţi şi renunţă la fumat.

Fereşte-te de alimentele picante,pentru că irită gâtul.

Bea lichide călduţe şi fă inhalaţii,deoarece au un efect calmant asupra gâtului.

Consumă ceai de muşeţel,la temperatura camerei,întrucât are efect calmant,antiinflamator şi cicatrizant.

Infuzia de mentă,peste care torni câteva picături de zeamă de lămâie,grăbeşte vindecarea răguşelii.