Cele mai populare remedii naturale din lume

1 66566 original jpg jpeg

Bătrânii noştri credeau că bolile vin de la Dumnezeu, urmare a nerespectării sărbătorilor sau a datinilor strămoşeşti. Pentru a se vindeca, oamenii apelau la babele din sat şi la leacurile lor. O cutumă care se practică şi în prezent, nu numai la noi, ci peste tot în lume.

Dacă mamele noastre ne dădeau ceai de ceapă în caz de tuse,în alt colţ de lume se bea ceai de rooibos ori de ghimbir. Dacă pentru arsuri folosim aloe ori suc de roşii,mexicanii au pudră din „arborele vieţii“. Şi aşa mai departe. Fiecare popor se foloseşte de remedii naturale pentru tratarea ori ameliorarea unor afecţiuni.

Africa de Sud:Rooibos pentru digestie

Ce este? Sud-africanii folosesc frunzele mici şi roşcate ale acestui arbust pentru calmarea stărilor de greaţă,în caz de balonare,arsuri la stomac,atât la adulţi cât şi la copii. Este aliatul lor de nădejde după o masă mai grea.

Tinerele mame le folosesc şi pentru a trata colicile la nou-născuţi. Potrivit unui studiu realizat în 2006 de o echipă de cercetători pakistanezi,canadieni şi germani,efectele calmante ale rooibosului se datorează flavoinoizilor pe care îi conţine în cantităţi foarte mari.

Cum se foloseşte? Faci o infuzie dintr-o linguriţă de frunze şi o cană de apă fierbinte (călduţă în cazul copiilor) pentru a calma problemele de digestie.