Cele mai puternice plante medicinale

1 77030 original jpg jpeg

Plantele sunt folosite pentru vindecarea bolilor de secole întregi. Chiar şi în ziua de azi plantele reprezintă o sursă de terapie şi vindecare pentru foarte multe afecţiuni. Iată o listă cu cele mai puternice plante medicinale, care ajută la vindecarea a numeroase boli:

Ghimbirul

În multe ţări asiatice ghimbirul face parte din alimentaţia zilnică datorită proprietăţilor curative pe care le are. Rădăcina de ghimbir este un remediu eficient, fiind antioxidantă, antibacterială şi antialergenică. Această plantă s-a dovedit a fi eficientă în tratarea problemelor digestive, a durerilor de articulaţii, a greţei post-operatorii, cancerului, diabetului, astmului.

Lavanda

Este cea mai folosită plantă pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, dar este bună şi în tratarea unor probleme de sănătate precum anxietatea, insomniile sau ameliorarea stresului.

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai bune antidepresive, dar şi cel mai bun remediu pentru arsurile solare şi durerile de cap.

Usturoiul

Probabil cel mai la îndemână remediu pentru tratarea pe cale naturală a problemelor de sănătate. Usturoiul conţine vitamina C, B6, Magneziu, ceea ce ajută la prevenirea cancerului, reducerea tensiunii arteriale şi a afecţiunilor cardiovasculare, calmează durerile dentare.

Spanacul

Cultivat iniţial în Asia Centrală, spanacul s-a răspândit rapid pe întreg mapamondul. Beta carotenul şi luteina din această plantă ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi la sănătatea sistemului nervos. Totodată, spanacul este şi un remediu eficient pentru tratarea cancerului, diabetului, pe cale homeopată desigur, previne tumorile şi reglează nivelul colesterolului din organism.

Iarba mâţei

Este una dintre cele mai puternice plante pentru detoxificarea organismului, un medicament natural pentru migrene, echilibrează digestia şi ameliorează durerile de dinţi.

Cimbrul

O plantă aromatică pe care o putem folosi pentru a preveni cancerul de colon, pentru tratarea răcelii şi gripei, şi pentru a ne calma.

Sursa foto: aspca.org