Cele mai sănătoase mirodenii şi condimente

1 64012 original jpg jpeg

Mirodeniile şi plantele aromatice, cu toate că de obicei sunt utilizate pentru a da aromă alimentelor, au şi alte proprietăţi. Au o valoare nutritivă ridicată şi sunt un bun adjuvant în numeroase boli. Descoperă care sunt beneficiile lor!

Ardeiul iute stimulează metabolismul

Ardeiul iute dă un gust picant preparatelor culinare şi,totodată,oferă un impuls bun metabolismului. Capsaicina,substanţa care este responsabilă pentru gustul picant al acestui condiment are capacitatea de a creşte rata metabolică şi,implicit,de a arde multe calorii. Mai mult,consumul de capsaicina ajută şi la protejarea inimii,pentru că face ca aceasta sa nu reţină colesterolul rău.Scorţişoara reduce nivelul de zahăr din sânge

Unele studii au arătat că adăugarea scorţişoarei în mâncăruri (până la o linguriţă pe zi) poate ajuta persoanele care suferă de diabet de tip 2 să-şi menţină în limite normale nivelul de zahăr din sânge.

Turmeric împotriva inflamatiilor

Turmericul sau curcuma este un praf galben care este produs prin zdrobirea tulpinii uscate a unei plante ce se găseşte în principal în India şi Indonezia. Medicina modernă confirmă multe dintre avantajele acestui condiment,multe fiind legate de curcumină,un compus din turmeric cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. A fost demonstrat faptul că acest compus calmează durerea de artrită şi reduce inflamaţiile. De asemenea,are beneficii în tratarea bolilor de inimă,a diabetului şi cancerului (de colon,de prostată şi de sân).

Sofranul este o plantă din care se produce unul dintre cele mai scumpe condimente din lume care poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit. În plus,studiile arată că sofranul ameliorează simptomele sindromului premenstrual (PMS) şi pe cele ale depresie. 75% din femeile cu PMS care au luat capsule de şofran zi de zi au avut cu 50% mai puţine simptome,spre deosebire de femeile care nu au primit şofran.

Această plantă măreşte puterea de concentrare şi,de asemenea,ajută în lupta împotriva bacteriilor. Într-un studiu recent s-a constatat că mirosul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi vigilenţa. În plus,un studiu de la Universitatea din Kansas,în 2010,a arătat că adăugarea de extracte de rozmarin la carnea de vită a contribuit la prevenirea formării de compuşi cancerigeni produşi atunci când carnea este preparată pe grătar sau este prăjită.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au constatat că această plantă poate inhiba celulele canceroase. Apigenina,un compus care se găseşte în pătrunjel şi ţelină creşte rezistanta organismului împotriva dezvoltării tumorilor. De aceea,specialiştii ne recomandă ca pătrunjelul să nu lipsească de pe mesele noastre.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg