Cele mai sănătoase sortimente de sare

1 68499 original jpg jpeg

Un aport excesiv de sare ne îmbolnăveşte, însă şi lipsa ei produce dezechilibre în organism. Componenţii sării de bucătărie sunt sodiul şi clorul, substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor, la acestea adăugându-se şi o cantitate mică de iod, în cazul sării iodate. Noi iti voam arata in acest articol care sunt cele mai sănătoase sortimente de sare.

Un adult fără probleme de sănătate are nevoie zilnic de şase grame de sare,conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,iar Asociaţia Cardiologilor americani recomandă între 3-6 grame de sare pe zi.

Organismul are nevoie de sare,aşa cum are nevoie de vitamine şi alte minerale,însă efectele negative asupra sănătăţii apar datorită unui anumit tip de sare şi anume sarea de masă iodată artificial.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase tipuri de sare pe care le poţi introduce în alimentaţie!

Cele mai sănătoase sortimente de sare-sarea de mare

Sarea de mare se obţine prin evaporarea apei sărate de mare,fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturală,sănătoasă,iar ionii din compoziţia sării de mare ajută la menţinerea echilibrului hormonal şi la îmbunătăţirea reacţiilor chimice din organism.

În plus,sarea de mare este bogată în minerale,în special în sodiu,potasiu,iod,fier,magneziu,zinc. Datorită mineralelor din sarea de mare,aceasta devine baza sănătăţii sistemului nervos şi cardiovascular.