Cele mai sănătoase uleiuri şi grăsimi

1 69102 original jpg jpeg

Crezi că grăsimile sunt principalele vinovate pentru kilogramele în plus de care nu mai scapi? Nu toate au efecte negative asupra sănătăţii şi siluetei tale. Îţi spunem ce alimente conţin grăsimi esenţiale pentru o stare de bine.

O dietă în care abundă untul sau margarina,dulciurile,pizza,cârnaţii şi şunca e primejdioasă nu doar pentru siluetă,ci şi pentru starea generală de sănătate. Grăsimile saturate şi cele numite trans pe care le conţin în urma procesării şi rafinării alimentelor enumerate cresc nivelul de colesterol „rău“ şi masa corporală.

Pe de altă parte,cea mai mare parte dintre grăsimilevegetale,monosaturate şi polisaturate,diminuează riscul de boli de inimă,reglează valorile colesterolului „bun“ şi controlează concentraţia de glucoză din sânge,cu efecte benefice pe termen lung în orice regim de slăbit.

Uleiul de măsline

De bază în dieta mediteraneană,uleiul de măsline trebuie consumat cu moderaţie. Ar trebui să-l foloseşti mai mult ca pe un condiment,întrucât o singură lingură de ulei conţine 100 de calorii. Dacă-l pui în salate,nu numai că vei slăbi mai uşor,dar te vei păzi de boli de inimă,hipertensiune,atac cerebral şi chiar cancer.

Info plus

Folosit la gătit,uleiul de măsline devine nociv,deoarece la temperaturi înalte grăsimile monosaturate,benefice se degradează,se transformă în unele trans,toxice. 

Uleiul de nucă de cocos

El este o sursă bună de grăsimi sănătoase,care stimulează digestia şi împiedică apariţia depunerilor de grăsime. Alături de uleiul de palmier şi de porumb,poate fi folosit fără grijă la gătit,pentru că nu fumegă la temperaturi ridicate. În plus,are cu 10% mai puţine calorii decât alte uleiuri vegetale.

Surse de grăsimi bune

·         Fructele de avocado

Avocadoconţine grăsimi monosaturate,fibre pentru o digestie mai uşoară şi antioxindanţi,ca luteina,pentru o vedere mai bună. Pe lângă aceste avantaje,el accelerează arderile,prin stimularea metabolismului,şi-ţi dă mai multă energie. Un fruct de avocado pe zi previne şi creşterea nivelului de colesterol „rău“,care duce la formarea depunerilor de grăsime în zona abdomenului.

·         Nucile

Contrar părerii că ar îngrăşa,nucile,migdalele,cajuul,fisticul sunt importante într-o dietă variată. Dacă le consume cumpătat,ele reprezintă alegerea perfectă pentru gustări. Vei oferi corpului tău acizi graşi esenţiali Omega-3,luteină şi carotenoizi,ca beta-carotenul,care te vor menţine în formă,departe de boli cardiovasculare şi de diabetul zaharat.

·         Peştele gras

Un preparat pe bază de somon,păstrăv,macrou,sardine sau hering o opţiune gustoasă pentru prânz sau cină,în cura de slăbire şi în general. Înlocuieşte cât mai des carnea de vită sau de porc cu aceste tipuri de peşte şi vei avea parte de acizi graşi Omega-3. Consumat zilnic şi preparat la grătar,la cuptor sau la aburi,peştele te poate ajuta să slăbeşti trei-patru kilograme într-o săptămână.

·         Untul de arahide

Bogat în grăsimi monosaturate,untul de arahide este plăcut la gust,ceea ce va fi pe placul tău dacă intenţionezi să-l incluzi în dietă. Atuul lui este că îţi asigură senzaţia de saţietate după câteva ore bune de la gustare. Altă variantă este să consumi alune fără sare,eventual cumpărate crude şi coapte acasă în cuptor. Pentru că au multe calorii,mănâncă numai atâtea câte încap în palmă. În privinţa untului de arahide,nu depăşi trei-patru linguri de unt pe zi!



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg