Centru specializat în afecţiunile mamare din România, acreditat de SRC

1 echipa medicala jpg jpeg

Un centru medical din Romania, dedicat îngrijirii femeilor cu afecţiuni mamare, a primit acreditarea Surgical Review Corporation (SRC), ce stabileşte standardele îngrijiri medicale în numeroase domenii medicale şi chirurgicale, printre care şi tratamentul afecţiunilor sânului.

Acreditarea SRC a fost obţinută de către Centrul pentru tratamentul afecţiunilor mamare din Spitalul Euroclinic, după un amplu proces de auditare, atât a spitalului cât şi a echipei medicale, care a durat aproximativ şase luni.  Auditarea a fost efectuată de specialiştii SRC din SUA şi cuprins o analiză completă a experienţei în îngrijirea pacientelor cu afecţiuni mamare, conform ghidurilor şi protocoalelor internaţionale. Recunoaşterea internaţională confirmă eforturile depuse de echipa medicală pentru a oferi îngrijire de calitate, în condiţii de siguranţă, tuturor femeilor afectate de cancerul de sân sau de alte afecţiuni ale sânului.

„Acest mod de lucru este inspirat de modelul britanic de la One Stop Clinic, care s-a dovedit benefic pentru pacienţi. La finalul consultului şi evaluării chirurgicale şi radiologice putem da un răspuns clar legat de preocupările lor şi, dacă este nevoie, putem să începem tratamentul adecvat. Fiecare caz este introdus într-o bază de date centrală a SRC, putând fi evaluate periodic şi comparate cu standardele de îngrijire de forumul de acreditare. Validarea calităţii serviciilor REGINA MARIA la nivel internaţional ne onorează în contextul acestei premiere naţionale. Acreditarea ca Centru de Excelenţă este un motiv de bucurie pentru echipa de la Spitalul Euroclinic.”, a declarat Dr. Victor Titirez, medic chirurg cu acreditare europeană în chirurgia oncologică a sânului.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei. De-a lungul vieţii 1 din 8 femei riscă să dezvolte cancer de sân, conform Societăţii Americane de Cancer. Este important ca fiecare femeie să-şi cunoască sânii şi să se autopalpeze lunar astfel încât să-şi dea seama când apar modificări. Cancerul de sân poate fi vindecat atunci când este depistat şi tratat precoce.