Coaja de mango. De ce să mănânci fructul fără să-l descojeşti

coaja de mango jpeg

Bogat în substanţe nutritive, pe lângă faptul că este gustos, mango este un fruct tropical parfumat. Chiar dacă te regulă se consumă fără coajă, oamenii de ştiinţă spun că în învelişul fructului se găsesc la fel de multe vitamine şi antioxidanţi ca şi în miezul lui. Iată ce trebuie să ştii despre coaja de mango.

Coaja de mango reglează nivelul de zahăr din sânge

Substanţele benefice care se găsesc în coaja unui fruct de mangoajută la reducerea concentraţiei de glucoză din sânge şi menţin un nivel normal de insulină. Modul în care se face acest lucru nu este pe deplin înţeles încă,dar absorbţia zahărului în intestine este redusă. Indicele glicemic al fructelor de mango este,de asemenea,relativ scăzut şi nu provoacă creşteri ale nivelului de glucoză atunci când este consumat în cantităţi moderate.

Îmbunătăţesc nivelul de colesterol

Nivelul ridicat de colesterol rău (LDL) poate duce la probleme cardiovasculare şi la alte afecţiuni. Fibrele solubile şi pectina care se găsesc în coaja de mango scad nivelurile de lipide din sânge,care ajută la împiedicarea rigidizării pereţilor arterelor.

Coaja de mango scade riscul de cancer

Cojile de mango previn şi apariţia unor anumitor tipuri de cancer,inclusiv de sân,de colon şi de prostată. Concentraţia mare de antioxidanţi din compoziţia cojilor de mango,cum sunt polifenolii,ajută la eliminarea radicalilor liberi din celule şi ţesuturi. Radicalii liberi pot duce,în timp,la celule maligne.

Reduce inflamţiile

Un alt mare beneficiu oferit de coaja de mango este dat de proprietăţile lor antiinflamatoare. Inflamaţiile sunt asociate cu un număr mare de boli,dintre care multe pot fi minimizate sau evitate dacă inflamaţia iniţială este ţinută sub control. Carotenoidele şi compuşi fenolici din cojile de mango suprimă inflamţiile şi au proprietăţi antimicrobiene puternice care opresc infecţiile.

Coaja de mango te ajută să slăbeşti

Există mai mulţi compuşi din cojile de mango care interferează cu producţia de celule grase. Celulele mature grase nu dispar niciodată şi se pot reduce doar în dimensiune,ceea ce face dificilă menţinerea greutăţiidupă ce slăbeşti. În urma consumului de coji de mango apare senzaţia de plenitudine.

Previn constipaţia

Cojile de mango sunt bogate în fibre prebiotice,care ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice în intestin. Efectele antiinflamatoare ale cojilor de mango se extind de-a lungul tractului digestiv şi ajută la ameliorarea anumitor probleme de sănătate,cum este sindromul de intestin iritabil.